Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Virslīgā līderu duelis, vīriešu Virslīgā – cīņa par 1.vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu Virslīgā līderu duelis, vīriešu Virslīgā – cīņa par 1.vietu
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionātā notiks viena sieviešu Virslīgas spēle, kurā tiksies abas līderes – Kocēnu "Rubene" un RSU. Vīriešu Virslīgā cīņu par 1.vietu neklātienē turpina komandas "Lielvārde" un "Ķekava", bet veiksmes gadījumā tajā var iejaukties arī "Talsi/Triobet".

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13.00 "Rubene" – RSU (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" (2.v.) šosezon piedzīvojusi vienu zaudējumu, čempionāta atklāšanas spēlē ar 2:5 piekāpjoties tieši RSU. Rezultatīvākā kocēniešu sastāvā ar 14 (8+6) punktiem ir Liene Adamane, pa 11 (7+4) punktiem guvušas Madara Rudzīte un Edīte Bankava, bet Baibai Jurušai 10 (1+9) punktu. "Rubenes" vārtsardze Ilga Jēkabsone ir otrā labākā Virslīgā ar 87.50 % atvairītu pretinieču metienu.
Arī čempionei RSU (1.v.) nav izdevies izvairīties no punktu zaudēšanas – mačā ar FK "Ķekava" abas komandas nonāca līdz pēcspēles metieniem. Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja joprojām ir RSU aizsardze Gunita Kārkliņa ar 15 (5+10) punktiem, bet viņai uz papēžiem min komandas biedrene Luīze Biļinska – 14 (11+3) punktu. Starp Virslīgas vārtsardzēm vislabāk veicies RSU pārstāvei Liānai Aldiņai – 89.19 % atvairītu metienu.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 "Ulbroka/FS Masters" – "Lielvārde" (Ulbrokas sporta kompleksā)
"Ulbroka/FS Masters" (11.v) ļoti neveiksmīgi uzsākusi šo sezonu – pagaidām izcīnīta tikai viena uzvara, viesos pēcspēles metienos ar 6:5 pārspējot Liepājas "Kuršus". Vēl neviens ulbrokietis nav sasniedzis 10 rezultativitātes punktu robežu, bet vistuvāk tai ar 9 (5+4) punktiem ir Kaspars Šķēls, Kārlim Bulānam 7 (5+2) punkti.
"Lielvārde" (1.v.) septiņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras, bet pēc atgriešanās no Eiropas kausa izcīņas turnīra lielvārdiešiem spēle nevedas – aizpagājušajā mačā tika piedzīvots pirmais zaudējums, viesos ar 5:6 piekāpjoties Liepājas "Kuršiem", bet vakar savā laukumā tikai ar 6:5 izdevās pārspēt "Valmieru". Lai arī Toms Akmeņlauks un Mikus Valpēters vakardienas mačā izdarīja tikai pa vienai rezultatīvai piespēlei, tomēr saglabāja Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju godu – Akmeņlaukam 28 (17+11), bet Valpēteram 20 (7+13) punkti.

Pulksten 18.00 "Talsi/Triobet" - "Ķekava" (Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē)
"Talsi/Triobet" (4.v.) septiņās spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus ("Rubenei" ar 5:6 un "Pārgaujai" ar 3:9, toties viesos ar 6:5 pieveica spēcīgo Cēsu "Lekringu". Talsenieku kapteinis Artis Raitums ar 18 (10+8) punktiem ir 6.rezultatīvākais Virslīgā. Viņa komandas biedriem Matīsam Jansonam un Tomam Bitmanim pa 15 (11+4) punktiem.
"Ķekava" (2.v.) vakar viegli ar 23:5 sakāva "Ķekavas Bulldogus", izcīnot jau sesto uzvaru septiņās spēlēs. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots čempionāta atklāšanas spēlē Lielvārdē – 5:6. Rezultatīvākais ķekaviešu rindās ar 18 (10+8) punktiem ir Ēriks Akulovs, viņa seko Gunārs Klēģers un Toms Briedis – pa 14 punktiem. Vārtsargs Ivars Dišereits ar 88.41 % atvairītu metienu šobrīd ir labākais visā Virslīgā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv