Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

RSU vēlreiz pārspēj "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

RSU vēlreiz pārspēj "Rubeni"
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Šodien tika aizvadīta Latvijas Florbola čempionāta spēle, kurā spēkiem mērojās sieviešu Virslīgas līderes – Kocēnu "Rubene" un Rīgas RSU. Lai arī cīņa bija ļoti sīva, jau otro reizi šajā turnīrā uzvaru svinēja rīdzinieces – 5:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta divu vārtu autore Evelīna Garbare.

Tieši Evelīna Garbare bija tā, kura Kocēnu sporta namā jau 4.minūtē atklāja spēles rezultātu (1:0), bet 14.minūtē to dubultoja – 2:0. Pēc pirmā perioda RSU piesvars gan bija minimāls – 2:1. Otrās trešdaļas sākumā kocēniete Edīte Bankava ar precīzu metienu realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu – 2:2. Attīstīt panākumu "Rubenei" tomēr neizdevās – pēc otrā perioda RSU atradās vadībā ar 3:2, bet visā spēlē uzvarēja ar 5:3, vēl vairāk nostiprinoties čempionāta līderes godā.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Luīze Biļinska, kurai nu tāds gods ir arī visā Virslīgā, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Evelīna Garbare. Kocēnu komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Edīte Bankava, bet par labāko spēlētāju tika atzīta vienu vārtu autore Linda Līce.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis nekautrējās atzīt, ka pretinieces tomēr ir meistarīgākas par kocēnietēm. Vēl viens moments – jaunās "Rubenes" spēlētājas pārāk respektē RSU līderes. Jau atkal mačā pret RSU kocēnietes darbojās "kā aizmigušas". Labi nospēlēja "Rubenes" aizsardzes, kuras tiešām gribēja uzvarēt, tāpēc dusmojās par savu uzbrucēju daudzajām kļūdām. Pēdējā periodā laukuma saimnieces sāka spēlēt divās maiņās, pārņēma iniciatīvu un droši presingoja pretinieces, tomēr vārtus guva RSU, izšķirot spēles likteni.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, 11.novembris

"Rubene" – RSU 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Metienu attiecība:
31:33 (9:12, 10:12, 12:9)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Edīte Bankava 2 (2+0), Linda Līce 1 (1+0), Madara Rudzīte 1 (0+1), Baiba Juruša 1 (0+1).
RSU – Luīze Biļinska 3 (1+2), Evelīna Garbare 2 (2+0), Līga Garklāva 1 (1+0), Santa Torstere 1 (1+0), Dace Āboliņa 1 (0+1), Ilze Justamente 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv