Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Toreiz U-21 izlasē pats savārīju ziepes"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Krūmiņš: "Toreiz U-21 izlasē pats savārīju ziepes"
Jānis Krūmiņš
Foto: Rīgas "Daugava"

Vakar SMScredit.lv Virslīgas 14. kārtas spēlē Rīgas "Daugava" ar 1:0 pārspēja "Mettu"/LU. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar "Daugavas" vārtsargu Jāni Krūmiņu.

Vispirms noraksturo spēli!
Kā jau vienmēr ar "Mettu" - daudz cīņas, viss sākas ar gaisa divcīņām. Centāmies pa zemi spēlēt - tāds bija plāns, kā arī centāmies aizmest bumbu "aiz galvām". Izskatījās, ka viņi tiek ar to galā. Teikšu godīgi, tiesāšana nedaudz pabojāja spēli. Kļūdas bija uz abām pusēm. Tas acīmredzami "izsit no sliedēm", pēc svilpes notiek domāšana 10 sekunžu garumā, uz kuru pusi tad īsti dot sodu. Viņi paši brīžiem nezina, ko darīt.

Viena no izšķirošajām epizodēm bija Milašēviča noraidījums. Biji tuvu - kā tev izskatījās tā epizode?
Viņi abi divi ar Oļegu [Soloviču - aut.]... cīnījās, trāpīja laikam... Man prieks, ka šo epizodi nosvilpa mums par labu. Bet vispār strīdīgs moments...

Pirmajā puslaikā nepārliecinoši izskatījās jūsu aizsardzības kreisā mala. Vai apzināti pēc pārtraukuma Tomkevičs tika ielikts tai pozīcijā un prom "aizsūtīts" Vītolnieks?
Vienkārši pārtraukumā tika nomainīts Edgars Kārkliņš, uznāca Mants, un Raivis [Vītolnieks - aut.] tika pārbīdīts uz savu īsto pozīciju - kreisās malas pussarga pozīciju. Savukārt Giedrus [Tomkevičs - aut.] agrāk ir spēlējis kreisās malas aizsarga pozīcijā. Katrā ziņā pārkārtojumi neietekmēja uz slikto pusi. Ja par aizsardzību vispār, tad kļūdas gadījās. Pirmajā puslaikā spēlējām saules pusē, bija karsts, un puslaika beigās tās kļūdas tieši sākās...

"Metta" uzvarēja izlozē un laikam apzināti izvēlējās "pareizos" vārtus...
Jā, jā, jā. Mēs tieši vēl tunelī apspriedām ar Kačanovu [komandas kapteinis šīs dienas mačā - aut.], kuru pusi izvēlēties. Gribējām to, kuru "Metta" izvēlējās.

Tev šodien bija divi baigie "seivi"... Pirmais pēc Elvja Stugļa sitiena, otrais...
[Pārtrauc] Rožkovskis.

Nē, tas bija Vardanjans.
Varbūt. Kā jutos sitienu brīžos? Protams, ka drošs - ne jau nu laist iekšā 90. minūtē [smejas].

Ne tik drošs izskatījies citā 90. minūtes epizodē, kad pēc Kalna sitiena bija rikošets...
Tur jā - jau biju soli spēris uz labo pusi, jo tāda bija bumbas trajektorija - pēc tam bija rikošets un "aizgāja" pa kreisi. Es jau gandrīz biju guļus.

Sirds nodrebēja?
Nodrebēja, nodrebēja [nopūšoties].

Vēl gribēju pajautāt par U-21 izlasi, kura nupat spēlēja Ukrainā, taču bez tevis. Varbūt tagad, kad laiks pagājis, vari atklāt, kas toreiz notika [Krūmiņš bija viens no tiem, kuru pēc mača Lihtenšteinā atskaitīja par disciplīnas pārkāpšanu - aut.]?
Nē, nē, nestāstīšu. Pats savārīju ziepes... Tikai un vienīgi pats. Tikai paša vaina. Pats "sačakarēju" sev labu sezonu.