Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" prezidents: "Abidāls veiksmīgi atkopjas pēc aknu transplantācijas"

Agris Suveizda

"Barcelona" prezidents: "Abidāls veiksmīgi atkopjas pēc aknu transplantācijas"
Eriks Abidāls treniņā pirms Čempionu līgas spēles pret "Milan"
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" prezidents Sandro Rozels paziņojis, ka Eriks Abidāls veiksmīgi atkopjas pēc vakar veiktās aknu transplantācijas. Franču aizsargam veiktā operācija, kā vēsta Katalonijas mediji, esot ritējusi aptuveni deviņas stundas. Vakar "Barcelona" ar 4:0 mājās sagrāva "Getafe" un uzvaru veltīja Abidālam.

"Barcelona" pagaidām vēl nav izdarījusi oficiālu paziņojumu, tomēr ar nelielu informāciju klajā nāca kluba prezidents Sandro Rozels. "Šodiena varētu būt laba no visām pusēm, jo zinām, ka Abidāls un viņa brālēns [Žerārs, donors] veiksmīgi atkopjas pēc operācijas. Nevaru atklāt neko vairāk, jo viņa ģimene speciāli mums lūdza neteikt vairāk," medijiem sacīja Rozels. Pēc uzvaras pār "Getafe" par operācijas beigām uzzināja arī "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola: "Pirms došanās uz šejieni [uz preses zonu] man pateica, ka operācija ir noslēgusies un ka mums jāpagaida vēl 48 stundas, lai redzētu notikumu attīstību. Mums jābūt piesardzīgiem. Nedēļas laikā zināsim vairāk. Tuvākās dienas būs izšķirošas, lai redzētu, kā viss notiek. Mums ir liela ticība tik spēcīgam vīram."

Vakardienas spēlē "Barcelona" līdzjutēji pēc 22.minūtes beigām pauda atbalstu Abidālam un godināja franču aizsargu, savukārt komanda uzvaru veltīja Abidālam. "Vēlamies šo uzvaru veltīt Abidālam. Šī ir īpaša diena, jo zinājām, ka viņam veikta operācija," teica Gvardiola. "Esmu priecīgs šo uzvaru veltīt Abī. Šī ir tev!" piebilda Andress Injesta. Pēc ziņām par slimības progresu atbalstu Abidālam pauda daudzas komandas - gan Madrides "Real", gan bijušais klubs Lionas "Olympique", gan citas. "Olympique" uzbrucējs Bafetimbī Gomiss Abidālam veltīja uzvaras vārtus derbijā pret "St.-Etienne" (1:0).

Abidālam aknu audzējs pirmoreiz tika atklāts iepriekšējā gada martā. Erikam nekavējoties tika veikta operācija, un viņš, pretēji prognozēm, ļoti ātri atgriezās laukumā, aizvadot pilnu maču UEFA Čempionu līgas finālā (pret Mančestras "United" - 3:1) un vedot vienību laukumā kā kapteinis. Tomēr šajā martā kļuva zināms par slimības attīstību un to ka būs nepieciešama aknu transplantācija. Nepilnus 33 gadus vecais Abidāls šā gada sākumā pagarināja līgumu ar "Barcelona" līdz nākamās sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
Goal.com
FIFA.com - Fédération Internationale de...

  +5 [+] [-]

, 2012-04-11 18:36, pirms 12 gadiem
Cerams, ka tiesam viss bus izdevies un Abī atgriezisies futbola! Var tikai novelet veselibu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-11 20:47, pirms 12 gadiem
Abidāls aizvadībās vēl daudz futbola spēles. Veiksmi.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-11 22:47, pirms 12 gadiem
diemzheel atgrieshanaas lielajaa sportaa ir maz ticama, jo visu turpmaako dziivi Abidaalam buus dazhaadi ierobezhojumi, tostarp jaauzmanaas no sitieniem un triecieniem skartajaa apviduu.
jebkuraa gadiijumaa pats svariigaakais ir, lai dziive turpinaas, un nav jau svariigi - uz laukuma vai aarpus taa.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-12 00:38, pirms 12 gadiem
Lai izdodas!