Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā divi Ķekavas derbiji

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas čempionātā divi Ķekavas derbiji
Foto: Ritvars Raits

Šodien divas Latvijas Florbola čempionāta Virslīgas spēles norisināsies Ķekavas sporta namā. Vispirms spēkiem mērosies sieviešu Virslīgas komandas FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs", bet pēc tam arī vīriešu Virslīgas klubi "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogi". Par vīriešu Virslīgas līderi atkal var kļūt "Lielvārde", kas savā laukumā uzņems "Valmieru".

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 "Ķekavas Bulldogs" – FK "Ķekava" (Ķekavas sporta namā)
Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē negaidītu uzvaru ar 7:4 izcīnīja "Ķekavas Bulldogs" (3.v.), tiesa, tas līdz šim palicis vienīgais buldodžu panākums čempionātā. "Ķekavas Bulldogs" sastāvā rezultatīvākā ir Līga Vancāne ar 8 (6+2) punktiem, kura tika atzīta par Virslīgas labāko spēlētāju septembrī, bet viņas māsa Aija Vancāne izcēlusies ar 7 (3+4) punktiem.
FK "Ķekava" (4.v.) pirmos divus punktus izcīnīja pēdējās divās spēlēs – mačā ar RSU ķekavietes nonāca līdz pēcspēles metieniem (5:5), spēle tiesnešu kļūdas dēļ vēl neskaitās pabeigts, bet Kocēnu "Rubenei" bullīšos tika zaudēts ar 3:4. "Ķekavas" rindās rezultatīvākā līdz šim bijusi Gundega Vancāne ar 7 (5+2) punktiem, bet ar 5 (4+1) punktiem viņai seko Dina Štāle un Virslīgas labākā spēlētāja oktobrī Elīna Drēziņa.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18.00 "Lielvārde" – "Valmiera" (Lielvārdes novada sporta centrā)
Virslīgas patreizējā čempione "Lielvārde" (2.v) turnīru uzsāka ar sešām uzvarām, bet iepriekšējā spēlē, kas notika Liepājā, samērā negaidīti ar 5:6 piekāpās vietējai komandai "Kurši". Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas divi lielvārdieši – Toms Akmeņlauks paspējis gūt jau 27 (17+10) punktus, bet līgas oktobra labākais spēlētājs izcēlies ar 19 (7+12) punktiem.
"Valmiera" (9.v.) čempionātu uzsāka ar pārliecinošu uzvaru pār FK "Bauska" (10:4), bet turpmākajās spēlēs tika pie vēl tikai viena panākuma – 4:2 pret SK "Pārgauja". Rezultatīvākais valmieriešu sastāvā ar 8 (5+3) punktiem ir Mārtiņš Broks.

Pulksten 19.00 "Ķekava" - "Ķekavas Bulldogi" (Ķekavas sporta namā)
Vicečempione "Ķekava" (4.v.) sezonas atklāšanas spēlē ar 5:6 piekāpās "Lielvārdei", bet pēc tam izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas. Pēdējais panākums nāca vissmagāk – savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar 11:10 tika pārspēta Cēsu "Lekrings". Galvenie punktu guvēji šajā Ķekavas komandā ir Ēriks Akulovs ar 13 (6+7) un Gints Klēģers ar 10 (7+3) punktiem, bet vārtsargs Ivars Dišereits ar 89.72 % atvairītu pretinieku metienu ir labākais Virslīgā.
Virslīgas debitante "Ķekavas Bulldogi" (12.v.) līdz šim var palepoties ar vienu uzvaru, kas pati par sevi bija ļoti negaidīta – viesos ar 10:7 tika pārspēta Kocēnu "Rubene". Rezultatīvākais buldogu sastāvā ir vienīgais izlases kandidāts no šīs komandas Henrijs Uzraugs – 12 (8+4) punkti.

Izmantotie resursi:
floorball.lv