Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Martinika uzvar, ASV un Panamai ceturtais 1:1 pēc kārtas

Andrejs Siliņš

Martinika uzvar, ASV un Panamai ceturtais 1:1 pēc kārtas
Stīvens Lanžils brīdi pirms vārtu guvuma
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Naktī uz svētdienu aizvadītas pirmās spēles CONCAF jeb Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību salu federāciju asociācijas rīkotā Zelta kausa B grupā - ASV un Panama spēlēja neizšķirti (1:1), bet Martinika ar 2:0 pieveica Nikaragvas izlasi.

B grupas pirmās spēles norisinājās Nešvilā un uz abiem mačiem stadionā pulcējās nepilni 48 tūkstoši līdzjutēji. Pirmajā vakara spēlē mājiniece ASV tikās ar Panamu. Pirmajā puslaikā abām komandām bija pa pāris labām iespējām, taču rezultāts palika neatklāts. Pirmie vārtus guva amerikāņi, piecas minūtes pēc otrā puslaika sākuma Domam Dvaieram gūstot savus otros vārtus savā tikai otrajā spēlē ASV izlases rindās.

Vēlāk sekoja divi bīstami momenti Panamas komandai - vispirms Gabriela Torresa sisto bumbu atvairīja amerikāņu vārtsargs Breds Guzns, bet 60. minūtē pēc vēl viena atvairīta Torresa sitiena pirmais pie bumbas bija Migels Kamagro, raidot bumbu vārtu tīklā un panākot 1:1. Vēlāk rezultāts vairs nemainījās, un komandas pirmo maču noslēdza neizšķirti - šī bija jau ceturtā abu komandu savstarpējā spēle pēc kārtas (!), kas noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Iepriekšējā Zelta kausa izcīņā pirms diviem gadiem abas komandas spēlēja neizšķirti 1:1 vispirms grupu turnīrā un tad cīņā par bronzu (pēcspēles sitienu sērijā toreiz Panama svinēja uzvaru), bet šī gada martā 1:1 tika fiksēts Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā.

Vakara otrajā spēlē Martinika tikās ar Nikaragvu, un pirmajā puslaikā abām komandām bija labas iespējas atklāt rezultātu, tomēr ilgu laiku tas neizdevās. 35. minūtē rezultātu beidzot atklāja Kevins Parsemā, ar galvu pabeidzot komandas biedra centrējumu un raidot bumbu vārtos.

Otrajā puslaikā nule kā uz maiņu nākušais Stīvens Lanžils, kurš klubu sezonu īrē no Varšavas "Legia" pabeidza Beļģijā, 66. minūtē guva otros Martinikas vārtus. Aiztraucies pretuzbrukumā, Lanžils apspēlēja aizsargu un no septiņiem metriem raidīja bumbu vārtos - Martinika izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0.

Nākamajā kārtā naktī uz ceturtdienu Martinika spēlēs pret ASV, bet Panama sacentīsies ar Nikaragvu. Daudz ātrāk, jau rītnakt, turnīru sāks C grupa - Kirasao spēlēs ar Jamaiku, bet Meksika metīs izaicinājumu Salvadorai.