Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas 7. vietas īpašniece "Hoffenheim" atlaiž galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bundeslīgas 7. vietas īpašniece "Hoffenheim" atlaiž galveno treneri
Alfreds Shroiders. Foto: Imago Sport/Scanpix

Līdz Vācijas Bundeslīgas futbolā sezonas noslēgumam atlikušas četras kārtas, un septītajā vietā esošā "Hoffenheim" turpina cīņu par ceļazīmi uz Eirokausiem. Taču šodien paziņots par galvenā trenera Alfreda Shroidera atbrīvošanu no amata.

Līgums ar 47 gadus veco nīderlandiešu speciālistu Alfredu Shroideru bija noslēgts līdz 2022. gada jūnijam, tomēr pieņemts lēmums sadarbību pārtraukt. "Hoffenheim" paziņojumā par trenera aiziešanu kā iemeslu minēja kluba attīstības atšķirīgās vīzijas. Shroiders pie "Hoffenheim" stūres stājās pirms šīs sezonas, bet no 2015. līdz 2017. gadam viņš strādāja komandā kā trenera asistents.

Ar 43 punktiem "Hoffenheim" Bundeslīgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu, no priekšā esošās "Wolfsburg" atpaliekot par divu punktu tiesu, bet pirmais piecinieks vairs nav ķeramā attālumā. Sestā pozīcija ļautu piedalīties UEFA Eiropas līgas atlasē. Pagājušo sezonu "Hoffenheim" pabeidza devītajā vietā, bet gadu iepriekš izcīnīja Bundeslīgas bronzu.

Kopš sezonas atsākšanās "Hoffenheim" aizvadījusi piecas spēles. Pirmajā ar 0:3 tika ciesta sakāve pret Berlīnes "Hertha", bet turpinājumā zaudējumi nav bijuši – divas uzvaras un divi neizšķirti. Cīņā par pacelšanos augstāk sagaida smagi pārbaudījumi, jo vēl jāspēlē pret Dortmundes "Borussia" un Leipcigu, kā arī "Augsburg" un Berlīnes "Union".

Izmantotie resursi:
https://www.achtzehn99.de/aktuelles...

     [+] [-]

, 2020-06-09 13:15, pirms 4 gadiem
Kāpēc Shroiders? Nīderlandiešu eu izrunā kā [øː] un latviski atveido kā ē. Uzvārda izruna ir [ˈsxrøːdər] un latviski ir jāatveido kā Shrēders.