Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" neļauj Kasiljam intervijā runāt katalāņu valodā

Rolands Eliņš

Madrides "Real" neļauj Kasiljam intervijā runāt katalāņu valodā
Kiko Kasilja
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Karaliskais futbola klubs Madrides „Real” nokļuvis Spānijas mediju krustugunīs pēc atgadījuma vakardienas preses konferencē, kurā Katalonijā dzimušajam vārtsargam Kiko Kasiljam tika uzdots jautājums katalāņu valodā, taču „Real” preses sekretārs iejaucās un spēlētājam lika atbildēt tikai spāniski.

Pēc „Real” uzvaras pār „Valencia” ar 3:2 uz sarunu ar žurnālistiem ieradās Madrides vārtsargs Kiko Kasilja, kurš iepriekš vairākus gadus pārstāvēja „Espanyol” un perfekti pārzina katalāņu valodu. Viņu uzrunāja „Catalunya Radio” žurnālists katalāņu valodā, lūdzot tāpat arī atbildēt.

Kasiljam ar to nekādu problēmu nebija un viņš iesāka atbildi, taču „Real” preses sekretārs viņu žigli apturēja un norādīja, lai sniedz atbildi tikai spāņu valodā. Kasilja sākumā iesmējās, pēc tam apmulsa, bet sekoja sava kluba pārstāvja aicinājumam, runājot tikai spāniski.

Kā zināms, „Real” sīvākā konkurente „Barcelona” ir Katalonijas pārstāve, taču šis atgadījums raisījis arī plašākus politiskus jautājumus, norādot, ka „Real” ierobežoja sava spēlētāja tiesības izteikties, kādā valodā vien viņš vēlas.

Jāuzsver, ka „Real” nepiekopj tradīciju saviem pārstāvjiem likt izteikties tikai spāniski. Krištianu Ronaldu kluba pasākumos mierīgi izsakās portugāliski un treneris Zinedins Zidāns to dara franciski, tāpat arī citiem spēlētājiem ir iespēja runāt valodā, kuru viņi pārzina pietiekami labi.

Izmantotie resursi:
Real Madrid slammed for refusing to allow Kiko...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-09 15:13, pirms 8 gadiem
Politika...
Slēpts komentārs: M

     [+] [-]

, 2016-05-09 15:39, pirms 8 gadiem
Visur politika!

Real aizliedz runat katlanu valoda,Barselona aizlied saviem jaunajiem foceties ar Raulu!

Kkads murgs tur notiek!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-05-09 18:48, pirms 8 gadiem
Madridē neviens nesaparot to katalāņu, tāpēc pareizi, ja mums Rīgā kāds prasītu jautājumu urdu valodā, arī pasūtītu

  +2 [+] [-]

, 2016-05-09 19:50, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Kai as saprūtu katalāņus...
Tev neviens LV neaizliedz izteikties, kā vēlies. Vai ne? Ko Tu saproti?