Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" savā laukumā jānokārto formalitātes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" savā laukumā jānokārto formalitātes
Arnijs Kuratņiks
Foto: Floorball.lv

Pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar Latvijas izlases startēšanu pasaules čempionāta kvalifikācijā, ar spēli Valmierā atsāksies Elvi florbola līga un šovakar "FBK Valmiera" var oficiāli nodrošināt iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Vienīgajā šodienas cīņā Elvi līgā "FBK Valmiera" savā laukumā pulksten 20:00 uzsāks maču ar Igaunijas komandu EMU SK. Pašlaik tabulā valmierieši ar 30 punktiem trīs kārtas pirms turnīra noslēguma atrodas sestajā vietā, bet panākums šīvakara mačā vismaz uz bīdi viņiem ļautu pakāpties pat uz ceturto vietu, tiekot garām Cēsu "Lekringam" un "Ķekavai", ar kuriem tādā gadījumā būtu vienāds punktu skaits, bet labāki rādītāji savstarpējās cīņās (14:7 un 6:7).

Valmieriešu pretinieki EMU SK tabulā iekrājuši par diviem punktiem mazāk, atrodoties septītajā vietā. Ja igauņi pretendētu uz spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, tad spēles likme būtu ļoti augsta kā vieniem tā otriem, jo uzvarētājs puslīdz droši varētu izvairīties no spēkošanās ceturtdaļfinālā ar kādu no turnīra tabulas divām līdervienībām. Šoreiz spēle nozīmīga būs vienīgi valmieriešiem.

Pašlaik "FBK Valmiera" sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 31 (11+20) punktu ir Arnijs Kuratņiks, bet tikai punkts mazāk ir Mārtiņam Brokam (21+9). Ričards Eglītis ar 23 (9+14) punktiem iekrājis krietni mazāk. EMU SK neapšaubāmais līderis joprojām ir krievu leģionārs Pāvels Semjonovs, kuram šosezon 69 (32+37) rezultativitātes punkti, bet kurš, līdzīgi kā Aleksandrs Avtušenko (10+10) varētu nebūt tajā labākajā noskaņojumā, jo pagājušajā nedēļas nogalē turpat Valmierā nespēja kopā ar Krievijas valstsvienību kvalificēties pasaules florbola čempionāta finālturnīram.

Abu komandu vienīgajā savstarpējā spēlē novembra izskaņā Igaunijas pilsētā Tartu EMUSK izcīnīja negaidīti pārliecinošu 7:3 (2:0, 3:2, 2:1) uzvaru, kaut gan tobrīd bija diezgan pamatīgā sportiskās formas bedrē, zaudējot vienu maču pēc otra. Semjonovs uzvarētāju rindās atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet valmieriešiem neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu.