Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Dankotāja Grainere cer kļūt par labāko metienu bloķētāju vēsturē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dankotāja Grainere cer kļūt par labāko metienu bloķētāju vēsturē
Britnija Grainere: divi bloķēti metieni debijas spēlē pret Senegālu
Foto: AP/Scanpix

Olimpisko spēļu debitantei Britnijai Grainerei patiktu kļūt par otro basketbolisti, kura ietriekusi bumbu grozā no augšas četrgades lielākajā turnīrā, taču viņa cer iekļūt vēsturē citā veidā.

Grainere vēlas kļūt par visu laiku labāko metienu bloķētāju Olimpiskajās spēlēs. “Tas ir tas, ko patiešām gribu. Dankošana ir jauka, taču metienu bloķēšana palīdz komandai aizsargāties un var radīt iespējas uzbrukt.”

Olimpiskajās spēlēs trūkst ziņu par bloķēto metienu skaitu pirmajos turnīros, taču ASV rekordi ir zināmi. Kendisa Pārkere 2012. gadā spēlē pret Angolu bloķēja četrus metienus, savukārt Lizai Leslijai pieder lielākais bloķēto metienu skaits vienā turnīrā (14) un ASV absolūtais rekords (36).

“Britnijas augums ir 203 centimetri. Kad viņa paceļ rokas, tie ir 228 centimetri,” teica ASV izlases galvenais treneris Džīno Oriemma. “Kad tavā rīcībā nonāk tik unikāla spēlētāja, jāizdomā, kā izmantot to savā labā. Viena lieta, kura pietrūkst garajiem spēlētājiem, ir, ka viņi nepiešķir vērtību roku turēšanai gaisā. Tā ir liela atšķirība.”

Svētdienas spēlē pret senegālietēm Grainere izcēlās ar diviem bloķētiem metieniem. Centra spēlētāja debija guva 14 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, vienu reizi kļūdījās un ar divām spēlētājām dalīja labāko lietderības koeficientu 18.

Grainere pirms četriem gadiem nepiedalījās Londonas spēlēs, atsaucoties uz ģimenes veselības problēmām un studiju pienākumiem. Austrāliešu centra spēlētāja Elizabete Kembedža 2012. gadā kļuva par pirmo spēlētāju, kura iedankojusi Olimpiskajā turnīrā, savukārt Grainerei pieder NCAA un WNBA danku rekordi.

Amerikānietes Olimpiskajās spēlēs ir izcīnījušas 42 uzvaras pēc kārtas. Pirmdien viņām būs jāspēlē pret Spāniju, kura svētdien pieveica Eiropas čempioni Serbiju – 65:59. Trīs amerikāņu spēlētājām – Sjū Bērdai, Daianai Taurasi un Tamikai Kečingsai – Rio ir iespēja kļūt par četrkārtējām čempionēm.

2014. gadā Grainere kopā ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu pirmo reizi kļuva par WNBA čempioni.

Izmantotie resursi:
Fans like dunks, but Griner eyeing Olympic shot...