Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG uz gadu pagarina līgumu ar Lorānu Blānu

Agris Suveizda

PSG uz gadu pagarina līgumu ar Lorānu Blānu
Lorāns Blāns un Edinsons Kavani
Foto: AP/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG nākamajā dienā pēc kļūšanas par divkārtējo valsts čempionu paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Lorānu Blānu.

"Esmu ļoti priecīgs turpināt strādāt ar PSG. Vēlos ilgtermiņā būt šī projekta sastāvdaļa, PSG ir ambiciozākais projekts Eiropas futbolā. Kopā sapņosim tālāk," pēc līguma pagarināšanas sacīja Lorāns Blāns.

"Tas perfekti apliecina mūsu uzticību Lorānam Blānam. Esam ļoti priecīgi par viņa rezultātiem šajā sezonā, kā arī par atraktīvo futbolu, kādu komanda ir rādījusi viņa vadībā," teica kluba prezidents Nasers Al Kelaifi. "Esam pārliecināti, ka kopā izcīnīsim daudz vairāk trofeju."

Lorāns Blāns par PSG galveno treneri kļuva iepriekšējā vasarā, vienā dienā sekojot kā paziņojumam par Karlo Ančeloti aiziešanu no Parīzes kluba, tā vēstij par Blāna līguma parakstīšanu. Blāns sākotnēji bija ļoti zemu PSG kandidātu sarakstā, un tika lēsts, ka viņa atalgojums šosezon bijis krietni zemāks nekā iepriekš Ančeloti.

Blāns šosezon izcīnīja trīs no piecām iespējamajām trofejām. PSG viņa vadībā triumfēja Francijas čempionātā, Francijas Superkausā un Francijas Līgas kausā. UEFA Čempionu līgā PSG izstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot Londonas "Chelsea" (3:1, 0:2). Bijušajam "Bordeaux" un Francijas izlases trenerim līgums ar PSG bija spēkā vēl uz vienu sezonu.

Tikmēr Francijas presē arvien nopietnāk parādās runas, kas Francijas futbola leģenda Zinedins Zidāns varētu sākt galvenā trenera karjeru un nākamajā sezonā vadīt "Bordeaux". Pats Zidāns sarunā ar L'Equipe šīs runas noliedza, sakot, ka vēlas turpināt pildīt asistenta pienākumus Madrides "Real". Par spīti tam, šorīt atkal parādījās baumas, ka Zidāns jau drīzumā varētu veikt pārrunas ar Bordo kluba vadību.

Izmantotie resursi:
Laurent Blanc extends contract until 2016 -...