Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" aizsargs Tihonovičs: "Šoreiz RFS paši nedaudz baidījās no mums"

Rolands Eliņš

"Daugavpils" aizsargs Tihonovičs: "Šoreiz RFS paši nedaudz baidījās no mums"
Milāns Tihonovičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

"TonyBet" futbola Virslīgā negaidīti sekmīgu sezonas sākumu aizvada BFC "Daugavpils", kas piecās spēlēs joprojām nav cietusi nevienu zaudējumu un nedēļas nogalē ieguva punktu arī pret vienu no sev neparocīgākajām pretiniecēm RFS, nospēlējot 1:1. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki "Daugavpils" aizsargs Milāns Tihonovičs dalījās viedoklī par aizvadīto maču un konkurenci pret RFS.

"Kā beidzot izdevās apturēt RFS? Sīvā cīņā," ar smaidu atbildēja 18 gadus vecais "Daugavpils" aizsargs Milāns Tihonovičs. "Galvenais, ka cits par citu laukumā cīnījās, tāpēc tā arī sanāca. Pirmajās kārtās mums bija izdevies izvirzīties līderpozīcijās līgā, tad nu RFS atbrauca un šoreiz nedaudz paši baidījās no mums. Tā arī spēle sanāca, ka arī viņiem bija kaut kāds uztraukums, protams, arī mums tāds bija, taču izdevās gan vārtus iesist, gan aizsardzībā nospēlēt."

"Daugavpils" pirms tam bija zaudējusi RFS 21 spēlē pēc kārtas, taču šī pavasara sākumā Daugavpils komanda pieteikusi sevi ar spēcīgiem rezultātiem. Sezonas pirmajā mačā gan bija visnotaļ blāvs bezvārtu neizšķirts pret "Jelgavu", bet tad sekoja uzvaras pār "Grobiņas SC/LFS", "Tukums/Telms" un "Mettu". Pirmajā sezonas spēlē pret kādu no līgas favorītēm (svētdien pret RFS) "Daugavpils" bukmeikeru vērtējumā tāpat bija izlikta kā milzīga pastarīte, taču turpināja sekmīgo rezultātu sēriju, iegūstot neizšķirtu 1:1.

"Jā, mača beigās mums vajadzēja izmantot savu iespēju un iesist arī savus otros vārtus," piekrita Tihonovičs par atmosfēru spēles izskaņā. "Tad panākums būtu sanācis daudz lielāks. Diemžēl neizdevās, cerams, paveiksim to viesos."

Daugavpils un RFS savstarpējo spēļu sakarā Tihonovičs atzina, ka bijis jūtams viedoklis, ka šajos mačos jau viss skaidrs un RFS vienmēr uzvar: "Skaidrs, ka nav īsti patīkami to dzirdēt. Vienmēr jau ir cīņa laukumā, arī pagājušajā sezonā bija mačs ar rezultātu tikai 0:1, bija mačs, kurā pret RFS viesos iesitām pirmie. Nav tā, ka tieši pret RFS mēs kaut kā īpaši vāji spēlētu, ar to zaudējumu sēriju sanāca vienkārši tā."

Uz jautājumu par to, vai neizšķirtu pret RFS plānots kaut kā arī nosvinēt vai arī tam Virslīgas grafikā gluži vienkārši nav laika, Tihonovičs pasmējās, ka viņam pirmdien jebkādu svinību vieta gaidāma skola - viņš turpina mācības 12. klasē.

"Kā varu apvienot visu? Jā, nav viegli, Virslīga, U19 izlase, bet tiek sarunāts un beigās viss izdodas," sacīja jaunais aizsargs, kurš martā piedalījās arī Latvijas U19 izlases spēlēs un šosezon piedalījies visās piecās "Daugavpils" spēlēs.

"Daugavpilij" savu izcilo sezonas sākumu, kurā tā sakrājusi 11 punktus un vārtu statistiku 7:2, turpinās ar trim sarežgītām izbraukuma spēlēm pēc kārtas. 12. aprīlī pretim stāsies "Riga", 17. aprīlī būs jācīnās pret "Audu", bet 22. aprīlī paredzēta viesošanās Valmierā.