Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" pastiprinās ar Ulimbaševu, "Liepājā" pieredzējis aizsargs, RFS atrod pēdējo leģionāru

Agris Suveizda

"Metta" pastiprinās ar Ulimbaševu, "Liepājā" pieredzējis aizsargs, RFS atrod pēdējo leģionāru
Daniils Ulimbaševs pret savu jauno komandu. Foto: Kristians Putninš/FK "Auda"

Latvijas futbola virslīgas klubu pieteikumi mirkli pirms jaunās sezonas sākuma turpina pildīties, un ierasti jaunākās komandas "Metta" sarakstā parādījies arī Latvijas izlasē sešus mačus aizvadījušais centra pussargs Daniils Ulimbaševs, kuram otrdien apritēs 32 gadi.

Karjeru Daniils Ulimbaševs sāks Zviedrijas 3. līgā, bet Latvijā izbraukājies pa dažādiem klubiem un pilsētām – "Metta" kļūs par viņa devīto komandu pēc Jūrmalas "Spartaka", "Ilūkstes", "Jūrmalas", "Ventspils", RFS, "Jelgavas", "Liepājas" un "Audas". Ulimbaševs ir izcīnījis divus Latvijas titulus – 2014. gadā ar "Ventspili" un 2016. gadā ar "Spartaku", bet ar "Audu" 2022. gadā ieguva Latvijas kausu, pats finālspēlē gūstot vienīgos vārtus (1:0 pār RFS).

"Metta" pieteikusi arī 22 gadus veco amerikāņu pussargu Džordanu Benderu, kurš 2022./23. g. sezonā desmitreiz izgāja uz maiņu Dienvidāfrikas ceturtās vietas ieguvējā "Cape Town", pāreju sarakstā atrodams arī 20 gadus vecais ganietis Mahamuds Karimu, kurš iepriekš pārstāvējis AAE klubus. Ziemā "Metta" vidējā līnijā pārbaudīja Latvijas U19 izlases spēlētāju Ivanu Patrikejevu, kurš gan beigās nonācis "Liepājā".

Vēju pilsēta pieteikusi arī 31 gadu veco austriešu centra aizsargu Stipi Vučuru, kurš pagājušajā gadā ar Viļņas "Žalgiri" kļuva par Lietuvas vicečempionu. Viņa rēķinā ir 32 spēles Austrijas Bundeslīgā, 117 spēles Vācijas 2. Bundeslīgā, neilgi posmi arī pazīstamos Horvātijas un Rumānijas klubos Splitas "Hajduk" un FCSB, taču starp tiem bija arī sezona Vācijas 3. līgā. Vučurs lielākajā daļā sezonu guvis vairākus vārtus.

"Metta" svētdien sezonu sāks pret "Valmieru", kuras sezonas pieteikumā parādījies 19 gadus vecais brazīliešu uzbrūkošais futbolists Lukass Aruba, kurš vēl janvārī spēlēja "Bahia" rindās. Pāreju sarakstā ir arī Žansī Kizilī, Denjels Adelakuns un Ričmonds Ovusu, kurš iepriekšējos gadus pavadījis Slovākijas kluba "Žilina" sistēmā, tomēr pieteikumā viņu vēl nav un leģionāru kvotā palikušas vairs tikai divas brīvas vietas. Starp citu, ārzemnieka statusā kopš šīs sezonas vairs nebūs 21 gadu vecais senegālietis Meisa Diops, kurš Valmierā pavadījis trīs sezonas un atbilstoši reglamentam kļuvis par LFF sagatavotu spēlētāju.

Čempionvienība RFS pēdējo leģionāra vietu pieteikumā aizpildījusi ar 20 gadus veco kotdivuāriešu uzbrūkošo spēlētāju Moamedu Konē, kurš aizvadījis 40 spēles Austrijas 2. līgā, taču lielākoties devies uz maiņu un šosezon "Kapfenberg" sastāvā piedalījies tikai trijos mačos. "Riga" pāreju sarakstā atrodams 19 gadus vecais kamerūnietis Kārls Vasoms, bet rīdzinieku pirmās komandas pieteikumā brīvu ārzemnieku vietu vairs nav.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/sacensibas/viriesi/v...
https://lff.lv/klubiem/parejas-virs...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-08 21:43, pirms 2 mēnešiem
Ulimbaševs Virslīgā 11 vārtus no 29 guva tieši pret "Mettu".