Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somiem pietiek ar sešiem vārtiem, igauņi paliek desmitie

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somiem pietiek ar sešiem vārtiem, igauņi paliek desmitie
Pasaules čempionātā pie vismaz vienas uzvaras tika visas izlases. Kā pēdējie uzvaras prieku izbaudīja japāņi
Foto: IFF floorball

Ar izcīnītu desmito vietu pasaules florbola čempionātu noslēguši mūsu ziemeļu kaimiņi Igaunijas florbolisti, kas spraigā cīņā piekāpās slovākiem. Tikmēr pēdējā ceturtdaļfināla mačā Somija ar 6:1 apspēlēja Vāciju.

Arī japāņi tiek pie uzvaras čempionātā
Japānas izlase līdz šim bija vienīgā komanda čempionātā, kas nebija tikusi pie panākumiem. Līdz ar to likumsakarīgi, ka nācās spēkoties par to, lai nepaliktu pēdējā vietā. Šajā mačā viņiem pretim stājās cita Āzijas komanda no Singapūras. Pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultātu atklāja Singapūras florbolisti, tomēr japāņi ne vien panāca izlīdzinājumu, bet pēc 24 sekundēm arī pārņēma vadību, to neizlaižot no rokām visas atlikušās spēles laikā. Otrā perioda otrajā pusē Singapūra pietuvojās līdz 2:3, bet spēles izskaņā viņi riskēja, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaižot bumbiņu tukšos vārtos. Tādējādi japāņi svinēja 4:2 panākumu, izcīnot 15.vietu pasaulē, vienlaikus revanšējoties ar 5:9 neveiksmi šai pašai izlasei čempionāta ievadā.

Poļi pārliecinoši sakauj taizemiešus un izcīna 13.vietu
Līdzīgi kā cīņā par 15.vietu, arī nākamajā mačā par 13.pozīciju tikās komandas, kas pirms tam jau bija spēkojušās grupu turnīrā. Tajā Polijas izlase ar rezultātu 5:2 apspēlēja Taizemi. Līdzīgi kā pirms diviem gadiem, kad abas komandas spēkojās tieši mačā par 13.vietu pasaulē. Šoreiz poļi bija krietni labāk sagatavojušies, jau pirmajā trešdaļā atzīmējoties ar pieciem vārtu guvumiem. Labu spēli aizvadīja 22 gadus vecais Mihals Sjenko, tiekot pie viena vārtu guvuma un trim rezultatīvām piespēlēm. Trešdaļas izskaņā Taizemes izlase nopelnīja skaitlisko vairākumu, ko realizēja otrajā trešdaļā pēc deviņām nospēlētām sekundēm. Tas gan izrādījās vienīgais vārtu guvums šajā spēlē. Momenti viņiem radās, bet vārtus guva poļi, kuri pārsvaru palielināja līdz 7:1. Pēdējā trešdaļā spēles gaita pamainījās, jo krietni vairāk ar bumbiņu darbojās Taizemes valstsvienība, uzbrukumā demonstrējot interesantu izdomu. Tajā pašā laikā poļi sekmīgi aizsargājās, divreiz pamanoties izcelties ar rezultatīviem metieniem, kas deva gana pārliecinošu 9:1 panākumu.

Kanāda veic varenu atspēlēšanos un Youtube zvaigzne izrauj uzvaru
Brīdī, kad šķita, ka Austrālijas izlase izcīnīs uzvaru pār Kanādu un tiks pie 11.vietas pasaulē, kas būtu labākais rādītājs šīs izlases vēsturē, notika negaidīts pavērsiens un kanādieši spēja atspēlēties, pēdējā minūtē izcīnot uzvaru. Spēles pirmajā trešdaļā labāki bija Austrālijas florbolisti un lai vai kā vārtos darbojās Trevors Šips, arī viņš nespēja tikt galā ar trim raidījumiem no brāļu Gartneru puses. Otrās trešdaļas pirmajā pusē ziemeļamerikāņi divus vārtus atspēlēja, bet pretinieks līdz pārtraukumam atjaunoja plus trīs savai komandai. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, realizējot soda metienu, kanādiešu līderis Valteri Vītakoski rezultātu sadeldēja līdz minimumam, bet vēl pēc 14 sekundēm rezultāts bija jau neizšķirts. Kad šķita, ka no papildlaika neizbēgt, Brendons Barbers vārtu priekšā pielika nūju un bumbiņa bija austrāliešu vārtos – 6:5 kanādiešu labā. Brendons Barbers labi zināms, ka dažādu triku izpildītājs un Youtube kontā viņam ir ļoti daudz sekotāju.

Lai kā cīnītos vācieši, somus apturēt neizdodas
Somijas florbolisti pievienojušies Čehijai, Šveicei un Zviedrijai pasaules čempionāta pusfinālā. Somiem spēle pret Vāciju izvērtās grūtāka nekā bija domāts, lai gan bažas par uzvaru nebija ne brīdi. Jau pirmajā minūtē Sami Johansons ar precīzu metienu vadībā izvirzīja favorītus. Lai gan somiem bija liels pārsvars, līdz pārtraukumam izdevās gūt vēl tikai vienus vārtus. Trešos un ceturtos vārtus ar patāliem metieniem somiem guva iepriekšējā pasaules čempionāta MVP Peters Kotilainens. Vāciešiem izdevās tikt pie goda vārtiem, kad ar metienu no distances precīzs bija Julians Nilens. Pēdējā periodā vēl viens tālmetiens Sami Johansona izpildījumā, bet pēdējā minūtē punktu spēlei pielika pieredzējušais Jani Kukola – 6:1 Somijas uzvara.

Slovāki atkal uzvar baltiešus spēlē par devīto vietu
Pirms diviem gadiem pasaules čempionāta spēlē par devīto vietu Slovākija dramatiskā mačā pieveica Latviju. Tā sanāca, ka arī šogad viņiem bija jātiekas par devīto, pretim saņemot Igaunijas valstsvienību. Jau mača otrajā minūtē Oskars Salms vadībā izvirzīja igauņus, bet slovāki devītajā minūtē rezultātu līdzsvaroja. Līdz perioda beigām igauņi ne vien atjaunoja vadību, bet arī panāca 3:1 vadību. Pēc pārtraukuma cīņas gaita mainījās slovākiem pāris minūšu laikā panākot 3:3, bet līdz perioda beigām katra komanda guva vēl pa vieniem vārtiem. Trešajā trešdaļā partnera piespēli no aizvārtes izmantoja Salms, panākot 5:4. Arī slovāki ar līdzīgu vārtu guvumu atzīmējās divas minūtes vēlāk, bet 58.minūtē tieši Slovākijas izlase pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, izceļoties Lukašam Ujhelji. Igauņi uzreiz pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Reālākā iespēja izglābties bija deviņas sekundes pirms mača beigām, taču pēc soda izspēles bumbiņa nonāca pie slovāku vārtsarga, kurš ievadīja ātro pretuzbrukumu uz sāncenšu tukšajiem vārtiem. Punktu pielika čempionāta līdz šim rezultatīvākais florbolists, joprojām vien 19 gadus vecais Mihals Dudovičs – 7:5 Slovākijas labā un devītā vieta pasaulē. Tikmēr igauņiem, kas kopumā aizvadīja labu čempionātu, nācās samierināties ar izcīnītu desmito pozīciju.