Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Fērgusons: "Mourinju atlaišana būtu kļūda"

Agris Suveizda

Fērgusons: "Mourinju atlaišana būtu kļūda"
Alekss Fērgusons un Žuzē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubi "Chelsea" un Mančestras "United" šosezon saņem diezgan daudz kritikas, un abām komandām tuvākajās dienās izšķirsies izkļūšana no UEFA Čempionu līgas grupas. Iespējams, tieši šonedēļ izšķirsies arī "Chelsea" galvenā trenera Žuzē Mourinju palikšana amatā, taču Alekss Fērgusons uzskata, ka viņa atlaišana būtu kļūda.

"Nav nekādas jēgas atlaist vienu no visu laiku labākajiem treneriem," sacīja Alekss Fērgusons. "Viņš divreiz ir izcīnījis Čempionu līgas trofeju, uzvarējis katrā līgā, kurā trenējis. Būtu muļķīgi spert šo soli un viņu atlaist. Tā būtu slikta vadība." Premjerlīgā "Chelsea" ar 15 punktiem 15 spēlēs ieņem tikai 14. vietu. Čempionu līgā Londonas klubs ar desmit punktiem piecos mačos ir otrajā vietā, taču parīt mājās pret "Porto", visticamāk, nedrīkstēs atļauties zaudēt.

Runājot par Anglijas Premjerlīgu, Fērgusons pozitīvi komentēja Jirgena Klopa kļūšanu par "Liverpool" galveno treneri. "Esmu satraucies, jo viena lieta, ko "United" noteikti negrib, ir "Liverpool" finišēšana virs mums," teica Fērgusons. "Klops ir fantastiska personība. Pat Ņūkāslā pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem viņš gāja apsveikt Stīvenu Maklārenu. Tā ir klase. Un darbs, kuru viņš paveica Dortmundē. Labi viņu pazīstu no treneru semināriem. Ar savu personību, kāri pēc panākumiem un zināšanām viņš pārveidos šo klubu."

Lai arī Mančestras "United" rezultāti nav tik traģiski kā "Chelsea", komandas taktika un neskatāmais spēles stils izpelnās ļoti daudz kritikas. Pagaidām cerības nav attaisnojis arī vācu pussargs Bastians Švainštaigers, kam piekrita arī Luijs van Gāls: "Domāju, ka viņš katrā spēlē var spēlēt labāk, jo pagaidām vēl neesam redzējuši labāko Švainštaigeru. To Švainštaigeru, kuru redzējām Minhenē. Taču iemesls, kāpēc viņu pirkām, bija arī viņa spējas vadīt komandu, būt tās līderim."

"Domāju, ka par to man ir jārunā ar pašu Bastianu, nevis ar jums. Citādi mums būtu raksts par Bastianu un taktiku, tad sekotu raksts par kluba leģendu reakciju uz pirmo rakstu, nedomāju, ka tas būtu prātīgi. Taču zinu, ka viņš var labāk," van Gāls turpināja.

Rītvakar svarīgā spēlē Volfsburgā van Gālam nāksies iztikt bez veselas virknes spēlētāju – Morgana Šnaiderlina, Markosa Roho, Andera Erreras, Fila Džounsa, Lūka Šo, Antonio Valensijas un arī Veina Rūnija. Komandai ir lielas problēmas ar vārtu gūšanu, un pieklusis arī talantīgais francūzis Antonī Marsiāls, kurš pirmajās četrās spēlēs guva četrus vārtus, taču pēdējās 13 iesitis tikai vienus.

"Spēlētāji vārtu priekšā nav nobijušies, nē. Visu izšķir slepkavas instinkts. Mums ir spēlētāji, kuriem ir šādas spējas, taču mums to vajag katrā spēlē," teica van Gāls. "Visi lielie uzbrucēji, kā Krištianu Ronaldu, Lionels Mesi un Tomass Millers, šajā ziņā ir vienādi, visu nosaka attieksme. Ir jābūt vēlmei gūt vārtus."

Izmantotie resursi:
Klopp's Liverpool can beat Mancheter United's...
Bastian Schweinsteiger not the same man I saw...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-07 17:03, pirms 8 gadiem
Pareizi, lai tas lohatrons paliek, mazāk izredzes būs zilajiem. Fērgusons zina ko runā!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-07 17:14, pirms 8 gadiem
Es ticu un zinu, ka Klops Liverpūli aizvedīs līdz čempionu titulam!! Ja ne nākošgad, tad aiznākamo!
Nezinu kāpēc, bet man jau sen tā komanda ļoti simpatizē.