Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

16.5 tūkstoši "Barcelona" biedru oficiāli aicina atlaist kluba prezidentu Bartomeu

Rolands Eliņš

16.5 tūkstoši "Barcelona" biedru oficiāli aicina atlaist kluba prezidentu Bartomeu
Hoseps Bartomeu. Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola granda „Barcelona” prezidentam Hosepam Marijam Bartomeu būs jāiztur neuzticības balsojums, jo par viņa atlaišanu iestājušies vairāk nekā 16 tūkstoši kluba biedru.

„Barcelona” klubam ir 154 tūkstoši biedru, kuriem ir savas iespējas ietekmēt kluba virzību nākotnē. Kluba statūti paredz, ka biedriem ir iespējas izvirzīt konkrētus priekšlikumus izskatīšanai, un augustā, dienu pēc Lionela Mesi iesniegtā paziņojuma par vēlmi atstāt klubu, „Barcelona” biedri sāka parakstu vākšanu petīcijai par kluba prezidenta atlaišanu.

Tika savākti vairāk nekā 20 tūkstoši parakstu, kas bija krietni virs minimāli nepieciešamā skaita (16.5 tūkstošiem), taču pirms nedēļas tika sākta parakstu verificēšana. Šodien apliecināts, ka apstiprināti 16521 biedru paraksti, attiecīgi viņu iesniegtā petīcija par neuzticības balsojumu Bartomeu tiks virzīta kluba referendumā.

„Barcelona” tagad ir pienākums nākamo 20 dienu laikā noteikt referenduma datuma. Lai Bartomeu tiktu atlaists, pret viņu jāiestājas vairāk nekā divām trešdaļām „Barcelona” biedru.

Parakstu vākšanas iniciators bija Hordi Farre, kurš pats cer kļūt par „Barcelona” prezidentu un tiek piesaukts kā iespējamais Bartomeu pēcteicis. Viņš Spānijas medijiem norādījis, ka Mesi situācija bija tikai aisberga redzamā puse, un apsūdzēja „Barcelona” vadību vairākus gadus ilgā sliktā kluba pārvaldē.

Daži Spānijas mediji piesauc iespēju, ka Bartomeu varētu negaidīt referendumu un pats atkāpties, taču ESPN ziņo, ka klubam pietuvināti avoti šādu Bartomeu noskaņojumu nevar apstiprināt. Lai nu kā, taču nākamajā gadā Bartomeu klubu atstās tik un tā, jo beigsies viņa pilnvaru termiņš un vēlreiz izvirzīt savu kandidatūru viņš nevarēs.

Bartomeu popularitāte šobrīd ir sasniegusi savu zemāko punktu – klubs aizvadīja saviem mērogiem neveiksmīgu iepriekšējo sezonu, nomainot divus galvenos trenerus, kā arī šīs nedēļas sākumā bija spiests paziņot par finansiālajiem zaudējumiem 97 miljonu eiro apmērā un parādu pieaugumam līdz 488 miljoniem. Pret Bartomeu asi iestājies arī kluba superzvaigzne Lionels Mesi, apvainojot viņu gan solījumu nepildīšanā, gan necieņā pret citu ilggadējo kluba futbolistu Luisu Svaresu, kurš nesen pārcēlās uz Madrides „Atletico”.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-07 17:02, pirms 4 gadiem
Palabošu autoru, šis neuzticības balsojums ir pret visu kluba vadību, prezidentu ieskaitot. Atšķirība tāda, ka ja šis balsojums būtu tikai pret prezidentu, viņam nelabvēlīga rezultāta gadījumā, viņa vietā stātos kluba vicepreizdents Žordi Kardoners, lai pabeigtu mandātu.

Šeit nelabvēlīga rezultāta gadījumā nāktos aiziet visai kluba vadībai un tuvākajā laikā tiktu izsludinātas jaunas vēlēšanas.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-07 17:06, pirms 4 gadiem
Es arī palabošu autoru. Katalāņu valodā izrunā tā: Džuzeps Marija Bartumeu.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-07 19:20, pirms 4 gadiem
Ar celi pa dirsu un ārā!

     [+] [-]

, 2020-10-07 23:46, pirms 4 gadiem
Buutu ideaali,ja Barto paspeetu nomest liidz janvaara transfeeru logam,citaadi veel kaadu mulkjiibu izdariis.