Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Liepājas "Kurši" revanšējas "Pārgaujai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Liepājas "Kurši" revanšējas "Pārgaujai"
Liepājas "Kurši"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar tika aizvadīta viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle – Liepājas "Kurši", kā jau bija solījuši, revanšējās Stalbes "Pārgaujai" par sezonas atklāšanas spēlē sagādāto zaudējumu – 8:6. Uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Kaspars Klamers.

Spēles pirmajā periodā gan izskatījās, ka liepājnieku solītā revanša vismaz šoreiz nebūs, jo pēc diviem Laura Ābola precīziem raidījumiem ar 2:0 vadībā izvirzījās SK "Pārgauja". Tikai pirms paša pārtraukuma Kaspars Klamers rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 1:2. Otrajā trešdaļā vēl trīs vārtus pēc kārtas guva "Kurši", izvirzoties vadībā ar 4:2. Līdz otrajām pārtraukumam brāļi Baloži (Ingus un Ivo) atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējais periods sākās ar vēl vienu laukuma saimnieku izrāvienu, kuri guva četrus vārtus pēc kārtas – 8:4. Pārliecinoša uzvara liepājniekiem tomēr neizdevās, jo mača izskaņā stalbieši ļoti centās glābt punktus un spēja divus vārtus atspēlēt – 6:8.

Rezultatīvākais "Kuršu" sastāvā šoreiz bija Kaspars Klamers, kurš izcēlās ar 4 (2+2) punktiem un tika atzīts par labāko savā komandā. "Pārgaujas" rindās tāds pats gods tika Laurim Ābolam, kura kontā trīs gūti vārti. Ar 3 (2+1) punktiem viņam palīdzēja Ivo Balodis.

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis Liepājā piedzīvoto zaudējumu raksturoja ļoti īsi: "Izlējām ūdeni, ko pēc tam vairs nespējām sasmelt." Treneris atzina, ka viņa komandai mača gaitā bija divas "bedres"- no vienas izdevās "izrāpties", no otras – vairs nē. I.Balodis, atklāja, ka šīsdienas spēlē viņš savu komandu brīžiem neesot pazinis – visi tikai paļāvušies cits uz citu, bet paši daudz kļūdījušies. Pašiem stalbiešiem bijis daudz vairāk labu iespēju gūt vārtus, bet tās netika izmantotas. Kā jau tas sportā parasti notiek – neiemet tu, iemetīs tev. Tā noticis arī šovakar.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 7.oktobris

"Kurši" – SK "Pārgauja" 8:6 (1:2, 3:2, 4:2)

Metienu attiecība:
32:26 (7:7, 10:7, 15:12)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Kaspars Klamers 4 (2+2), Raitis Bušs 2 (1+1), Kārlis Laucis 2 (1+1), Mārtiņš Gross 2 (0+2), Gints Siliņš 1 (1+0), Elans Zīverts 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (0+1).
SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 3 (3+0), Ivo Balodis 3 (2+1), Rolands Jānelsiņš 2 (0+2), Ingus Balodis 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv