Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Liepājas "Kurši" revanšējas "Pārgaujai"

Liepājas "Kurši" revanšējas "Pārgaujai"
Liepājas "Kurši"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šovakar tika aizvadīta viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle – Liepājas "Kurši", kā jau bija solījuši, revanšējās Stalbes "Pārgaujai" par sezonas atklāšanas spēlē sagādāto zaudējumu – 8:6. Uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Kaspars Klamers.

Spēles pirmajā periodā gan izskatījās, ka liepājnieku solītā revanša vismaz šoreiz nebūs, jo pēc diviem Laura Ābola precīziem raidījumiem ar 2:0 vadībā izvirzījās SK "Pārgauja". Tikai pirms paša pārtraukuma Kaspars Klamers rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 1:2. Otrajā trešdaļā vēl trīs vārtus pēc kārtas guva "Kurši", izvirzoties vadībā ar 4:2. Līdz otrajām pārtraukumam brāļi Baloži (Ingus un Ivo) atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējais periods sākās ar vēl vienu laukuma saimnieku izrāvienu, kuri guva četrus vārtus pēc kārtas – 8:4. Pārliecinoša uzvara liepājniekiem tomēr neizdevās, jo mača izskaņā stalbieši ļoti centās glābt punktus un spēja divus vārtus atspēlēt – 6:8.

Rezultatīvākais "Kuršu" sastāvā šoreiz bija Kaspars Klamers, kurš izcēlās ar 4 (2+2) punktiem un tika atzīts par labāko savā komandā. "Pārgaujas" rindās tāds pats gods tika Laurim Ābolam, kura kontā trīs gūti vārti. Ar 3 (2+1) punktiem viņam palīdzēja Ivo Balodis.

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis Liepājā piedzīvoto zaudējumu raksturoja ļoti īsi: "Izlējām ūdeni, ko pēc tam vairs nespējām sasmelt." Treneris atzina, ka viņa komandai mača gaitā bija divas "bedres"- no vienas izdevās "izrāpties", no otras – vairs nē. I.Balodis, atklāja, ka šīsdienas spēlē viņš savu komandu brīžiem neesot pazinis – visi tikai paļāvušies cits uz citu, bet paši daudz kļūdījušies. Pašiem stalbiešiem bijis daudz vairāk labu iespēju gūt vārtus, bet tās netika izmantotas. Kā jau tas sportā parasti notiek – neiemet tu, iemetīs tev. Tā noticis arī šovakar.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 7.oktobris

"Kurši" – SK "Pārgauja" 8:6 (1:2, 3:2, 4:2)

Metienu attiecība:
32:26 (7:7, 10:7, 15:12)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Kaspars Klamers 4 (2+2), Raitis Bušs 2 (1+1), Kārlis Laucis 2 (1+1), Mārtiņš Gross 2 (0+2), Gints Siliņš 1 (1+0), Elans Zīverts 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (0+1).
SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 3 (3+0), Ivo Balodis 3 (2+1), Rolands Jānelsiņš 2 (0+2), Ingus Balodis 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.