Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

U17 izlases kapteinis Šits pārcēlies uz "Parma" akadēmiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U17 izlases kapteinis Šits pārcēlies uz "Parma" akadēmiju
Dario Šits. Foto: fsmetta.lv

FS "Metta" audzēknis Dario Šits pārcēlies uz Itālijas klubu "Parma Calcio 1913".

Oktobra sākumā Dario Šits noslēdzis līgumu ar Italijas A sērijas klubu "Parma Calcio 1913", turpmāk pārstāvot kluba akadēmijas U18 vecuma komandu. 2004. gadā dzimušais futbolists "Mettas" akadēmijai pievienojās deviņu gadu vecumā, pārnākot no JFC "Skonto". FS "Metta" akadēmijā jaunais futbolists aizvadīja vairāk nekā septiņus gadus.

"Parma Calcio 1913" pieaugušo komanda startē Itālijas augstākajā līgā, tāpat kā U18 komanda. Tikmēr "Parma" U19 komanda piedalās Primavera 2a čempionātā.

"Metta" sastāvā Dario izcīnījis zeltu U13 čempionātā, kā arī sudraba godalgas U15 vecuma grupā. Šosezon jaunais futbolists pārstāvēja akadēmijas U16 un U18 komandas, kā arī FK "Metta/Latvijas Universitāte" vienību. FS "Metta" U16 rindās šosezon Šitam septiņi vārti tikpat spēlēs, U18 komandā – trīs spēlēs divi vārti, bet FK "Metta/Latvijas Universitāte" rindās astoņās spēlēs vieni vārti.

Kopš pagājušā gada 16 gadus vecais futbolists pārstāv arī Latvijas izlases – Latvijas U16 valstsvienībā četrās spēlēs gūti četri vārti, bet Latvijas U17 izlasē divās spēlēs gūti vieni vārti, palīdzot izcīnīt Baltijas kausu. Šits pamatsastāvā devās abās spēlēs, kā arī Baltijas kausa izcīņas turnīrā bija Latvijas izlases kapteinis.

"Esmu no sirds pateicīgs ikvienam "Mettas" trenerim, kurš ieguldīja manī savu darbu un laiku. Pirmās sajūtas Itālijā ir ļoti pozitīvas, dzīvoju akadēmijā, kurā ir pieci dabīgās zāles laukumi, viens mākslīgā seguma laukums, divas sporta zāles un āra baseins. Šobrīd vienreiz nedēļā trenējos ar U19, bet astoņas reizes - ar U18 komandu. Vakar bija draudzības spēle pret "Modena", kurā arī guvu savus pirmos vārtus "Parma Calcio 1913" sastāvā," teica Šits.

Pie līguma ticis arī Latvijas U21 izlases vārtsargs Rihards Matrevics, kurš atgriezies Anglijas 7. līgas komandā "Hendon". Pagājušajā sezonā viņš vienībā pavadīja trīs mēnešus, atrodoties īrē no "Barnet". Pēc tam Matrevicam beidzās līgums un viņš bija bez komandas, bet tagad parakstīta vienošanās ar "Hendon". Klubs šādi rīkojies, jo viens no vārtsargiem nedēļas nogalē iedzīvojies savainojumā.

Izmantotie resursi:
FS Metta audzēknis Dario Šits turpmāk pārstāvēs...
https://www.hendonfc.net/News/8023/...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-05 22:10, pirms 4 gadiem
Veiksmi Dario! Lai izdodas progresēt un tikt pie stabila spēles laika.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-05 22:20, pirms 4 gadiem
Ļoti labi! Latvijā var atgriesties vienmēr un šādi arī izaugs kā personība pat ja nesanāks izsisties futbolā, lai gan cerams ka sanāks.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-06 09:47, pirms 4 gadiem
Protams,jānovēl veiksme!Tomēr nekādi nenāk prātā NEVIENS futbolista uzvārds,kurš būtu audzis meistarībā šajās ārzemju akadēmijās.Es domāju tādā līmenī,lai bez problēmām iekļautos Eiropas vidusmēra komandās,pat nerunājot par TOP līgu komandām.Drīzāk pēc vairākiem gadiem atgriežās dzimtenē,ja vēl spēlē futbolu,un tad vēl ir jācīnās par vietu virslīgas klubā.

     [+] [-]

, 2020-10-06 10:53, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Protams,jānovēl veiksme!Tomēr nekādi nenāk prātā NEVIENS futbolista uzvārds,kurš būtu audzis meistarībā šajās ārzemju akadēmijās.Es domāju tādā līmenī,lai bez problēmām iekļautos Eiropas vidusmēra komandās,pat nerunājot par TOP līgu komandām.Drīzāk pēc vairākiem gadiem atgriežās dzimtenē,ja vēl spēlē futbolu,un tad vēl ir jācīnās par vietu virslīgas klubā.
Cigaņiks – tagad Eiropas līgas grupu turnirā vālēs Luhanskas "Zorya" sastāvā. Ukrainas čempis arī nav tas sliktākais.
Daniels Ontužāns – Bayern II.