Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" Rīgā uzveic "Gulbeni" un tiek pusfinālā

Andrejs Siliņš

"Jelgava" Rīgā uzveic "Gulbeni" un tiek pusfinālā
Vladislavs Kozlovs
Foto: Ivars Veiliņš, Jelgavas Vēstnesis

Sestdien "Skonto" hallē Rīgā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā "Jelgavas" futbolisti, abus vārtus gūstot otrajā puslaikā, ar rezultātu 2:0 pārspēja 1. līgas vienību "Gulbene" un iekļuva pusfinālā.

Mārcim Ošam pēc stūra sitiena un Vadimam Žuļevam bija iespējas atklāt rezultātu jau pirmajās piecās spēles minūtēs, taču tas nenotika. Jelgavniekiem piederēja nozīmīgs pārsvars bumbas kontrolē un momentu veidošanā, tomēr Gulbene izturēja pirmās 15 minūtes, un pēc tam jau spēle kļuva nedaudz līdzīgāka. 17. minūtē Vladislavs Kozlovs, saņēmis bumbu labajā pusē pie soda laukuma, veica apspēlēšanas manevru uz vidu un izdarīja sitienu no metriem 12, taču pāri vārtiem.

33. minūtē pirmais moments arī gulbeniešiem, kad Raitis Dzelzkalējs piespēlēja pa sitienam Oļegam Semjonovam, taču uzbrucēja sistā bumba no soda laukuma robežas lidoja krietni pāri vārtiem. Jau pirmā puslaika izskaņā jelgavieki veica spēlētāju maiņu - Borisa Bogdaškina vietā laukumā devās 18 gadus vecais pussargs Andrejs Kiriļins.

Pašā otrā puslaika sākumā Kozlovs, saņēmis bumbu soda laukumā netālu no vārtiem labajā pusē, raidīja to Bogdanova sargātajos vārtos. Tie bija Kozlova ceturtie vārti sezonā, bet, kas vēl svarīgāk, beidzot ļāva viesiem atslēgt "Gulbenes" vārtus! Arī pēc vārtu guvuma zemgalieši turpināja dominēt, taču superbīstamus momentus radīt īsti neizdevās.

73. minūtē pret Romans Bespalovs pie paša soda laukuma robežas pretī vārtiem tika nogāzts. Uz maiņu iznākušais Georgi Diakvnišvili veica soda sitienu, un Bogdanovs "Gulbenes" vārtos varēja tikai noskatīties, kā bumba ielido kreisajā vārtu augšējā stūrī - 2:0. Spēles liktenis bija izšķirts, un "Jelgava" atļāvās arī nomainīt savu līderi Kozlovu. 84. minūtē Armands Pētersons nodemonstrēja nepietiekamu aktiermeistarību, par kritienu soda laukumā saņemot novērtējumu dzeltenās kartītes izskatā.

Pašā izskaņā Maksimam Daņilovam vēl bija labs moments no pašas vārtu priekšas pēc stūra sitiena, taču atkal bumba lidoja virs pārliktņa. Vēl arī Diakvnišvili izdarīja precīzu un spēcīgu sitienu no distances, ko gan atvairīja Bogdanovs, un spēle noslēdzās ar 2:0 par labu viesiem.

Latvijas kauss, ceturtdaļfināls, 5. aprīlis

Gulbene - Jelgava 0:2 (0:0)
Vārti: Kozlovs 46', Diakvnišvili 74'
Brīdinājumi: Pavļučenko 20' - Pētersons 84'
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

  +4 [+] [-]

, 2014-04-05 16:39, pirms 10 gadiem
skonto tagad vares pardot vietu finalaa kadai komandai! ja vel pret DD ielozes tad nu liela iespeja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-05 19:32, pirms 10 gadiem
Tagad gaidam un skatamies, cik no tā Gulbenes sastāva paliks pāri pēc šī zaudējuma.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-05 20:14, pirms 10 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Tagad gaidam un skatamies, cik no tā Gulbenes sastāva paliks pāri pēc šī zaudējuma.
Paliks visi, vari necerēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-05 23:37, pirms 10 gadiem
Nav īpaša pamata gaidīt Gulbenes izjukšanu, jo galvenais mērķis acīmredzami ir uzvara pirmajā līgā. Turklāt vairāk nekā puse no šī sastāva spēlēja Gulbenē jau pērn.
Par spēli jāsaka, ka Gulbene tiešām cienīgi nospēlēja aizsardzībā (bet ar uzbrukumu arī Virslīgas lejasgala komandām ir lielas problēmas).

     [+] [-]

, 2014-04-06 00:49, pirms 10 gadiem
Visi paliek Gulbene, beidzat runāt, un stulbas baumas runāt. Gulbenes uzdevums nr 1 ir pirma līgas uzvara.