Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ibrahimovičs ieved PSG pirmajā finālā Kataras ērā, pretī stāsies Liona

Agris Suveizda

Ibrahimovičs ieved PSG pirmajā finālā Kataras ērā, pretī stāsies Liona
Zlatans Ibrahimovičs šosezon PSG labā 32 spēlēs ir guvis 31 vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Bagātākais Francijas klubs PSG tikai trešajā sezonā kopš īpašnieku maiņas beidzot ir sasniedzis kādu no kausa izcīņu fināliem, izņemot superkausu. Pateicoties diviem Zlatana Ibrahimoviča vārtiem, PSG bez savainotā Edinsona Kavani izcīnīja smagu uzvaru Nantē (2:1), savukārt otrā pusfinālā Lionas "Olympique" savā laukumā tika galā ar "Ligue 2" vidusdaļas komandu "Troyes" (2:1).

Francijas spēcīgākais klubs PSG viesojās pie "Nantes", kas līgā šobrīd ieņem astoto vietu. Parīziešiem kuriozā veidā izdevās jau piektajā minūtē atklāt rezultātu – "Nantes" vārtsargs Remī Riū paslīdēja, sitot bumbu prom no vārtiem, un ārpus soda laukuma esošais Ibrahimovičs uzreiz ar pirmo pieskārienu pārcēla bumbu pāri Riū (1:0).

PSG pirmajās 30 minūtēs piederēja milzīgs teritoriāls pārsvars, taču 31.minūtē, kad Marko Verati izsita bumbu no vārtu līnijas, "Nantes" tika pie pirmā momenta un eiforijā turpināja azartiski uzbrukt. PSG izturēja pirmā puslaika beigas un pēc pārtraukuma stabilizēja mača gaitu, tomēr "Nantes" 81.minūtē beidzot tika atalgota par milzīgo atdevi. Bumba soda laukumā nonāca pie Olivjē Veņo, un viņš Nikolā Dušēzam neatstāja nekādas cerības (1:1).

"Nantes" prieki gan nebija ilgi, jo pamatlaika pēdējā minūtē pēc centrējuma vārtu priekšā brīvs palika Ibrahimovičs – 2:1. Savukārt PSG finālā pievienojās "Ligue 1" sestās vietas īpašniece Lionas "Olympique", kas bez līdera Klemāna Grenjē un vēl vairākiem pamatsastāva futbolistiem labi iesāka maču un 27.minūtē ieguva divu vārtu pārsvaru. Vispirms Aleksandrs Lakazets 16.minūtē vēsā mierā no soda laukuma vidus noslēdza Mehdi Zefana piespēli, bet 27.minūtē pēc Džimija Briāna piespēles gar vārtiem izcēlās Bafetimbī Gomiss (2:0).

Jau pēc astoņām minūtēm "Troyes" pēc stūra sitiena atjaunoja intrigu (1:2), bet lionieši otrajā puslaikā nosargāja minimālo pārsvaru un otro reizi trīs gadu laikā spēlēs Līgas kausa finālā. PSG pēdējoreiz Līgas kausa finālā iekļuva 2008.gadā, kad ar 2:1 uzvarēja "Lens" un arī izcīnīja trofeju, bet 2011.gada maijā parīzieši tikai dažas nedēļas pirms īpašnieku maiņas zaudēja Francijas kausa finālā – 0:1 pret "Lille". Fināls "Stade de France" notiks 19.aprīlī.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nantes – PSG1:2 (0:1)Veņo 82' – Ibrahimovičs 5'90'
Lyon – Troyes (2)2:1 (2:1)Lakazets 16' Gomiss 27' – Tjagu 35'

Izmantotie resursi:
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...

     [+] [-]

, 2014-02-06 00:56, pirms 10 gadiem
man liekas, vai tas notika vakar?

     [+] [-]

, 2014-02-06 10:40, pirms 10 gadiem
tas notika aizvakar