Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U19 izlasi veiksmīgi vadījušais Basovs būs pilnvērtīgs Kazakeviča palīgs

Ints Megnis
Ints Megnis

U19 izlasi veiksmīgi vadījušais Basovs būs pilnvērtīgs Kazakeviča palīgs
Aleksandrs Basovs. Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U19 futbola izlasi pēdējos gados ļoti veiksmīgi vadījušais Aleksandrs Basovs nākamajā ciklā būs pilnvērtīgs U21 valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča palīgs, Sportacentrs.com pastāstīja Kazakevičs.

Februārī U21 izlase sanāca uz divām īsām treniņnometnēm aizvadot arī divus pārbaudes mačus ar "Daugavpils" komandu - pirmajā jaunieši Virslīgas jaunpienācējai zaudēja ar 0:1, bet otrajā uzvarēja ar 3:1.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ziņoja, ka Kazakeviča palīgi šajās nometnēs ir Jānis Intenbergs, Vladimirs Serbins, Sergejs Golubevs un arī Basovs. Tagad U21 izlases galvenais treneris apstiprinājis, ka Basovs kļūs par pilnvērtīgu viņa palīgu uz visu gaidāmo ciklu, paralēli turpinot vadīt arī U17 izlasi, jo abu komandu darba nometnes nepārklāsies.

Kā uzsver Kazakevičs, Basovs "ir strādājis ar lielu daļu U21 tagadējo kandidātu".

2017. gadā U19 izlase Basova vadībā pārvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, turklāt lielisku sniegumu rādīja arī otrajā un bija tikai viena panākuma attālumā no finālturnīra. Tikmēr pērn rudenī Latvijas U19 izlase mazākumā pieveica Melnkalni, tomēr tai nedaudz pietrūka, lai pārvarētu kvalifikācijas pirmo posmu.

Šogad Basovs vairs nevada U19 izlasi, bet treneru rotācijas kārtībā nozīmēts par Latvijas U-16 un U-17 jauniešu izlases galveno treneri.

2021. gada UEFA Eiropas U-21 futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros Latvijas izlase ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Serbiju, Poliju, Krieviju, Bulgāriju un Igauniju. Mūsu komanda savā pirmajā mačā 6. septembrī, uzņems Poliju.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-04 19:59, pirms 5 gadiem
Nepilnvērtīgam trenrim pilnvērtīgs palīgs. Vismaz kaut kas.

  -4 [+] [-]

, 2019-03-04 21:26, pirms 5 gadiem
Nepilnvērtīgam trenrim nepilnvērtīgs palīgs.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-04 22:01, pirms 5 gadiem
gudvins2222 rakstīja: Nepilnvērtīgam trenrim nepilnvērtīgs palīgs.
Vienīgais LV izlašu treneris, kurš pēdējos gados ir izdarījis ko ievērības cienīgu.
Pamēģini reiz izmantot savas nepilnvērtīgās smadzenes.