Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Beils nevarēs palīdzēt Velsai izlasei izšķirošajās spēlēs par vietu finālturnīrā

Rolands Eliņš

Beils nevarēs palīdzēt Velsai izlasei izšķirošajās spēlēs par vietu finālturnīrā
Gerets Beils
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Madrides „Real” uzbrucējs Gerets Beils nebūs Velsas futbola izlases sastāvā PK atlases grupu turnīra noslēdzošajās spēlēs traumas dēļ. Tas būtiski samazina Velsas izlases cerības pacīnīties par pirmo vietu grupā un nosargāt otro pozīciju.

Gerets Beils, neapšaubāmi lielākā Velsas izlases zvaigzne, nepiedalījās iepriekšējā Madrides „Real” spēlē. Kluba treneris Zinedins Zidāns gan izteicās, ka tas bijis tikai piesardzības nolūkos, un Zidāns nebija pārāk satraucies par Beila fizisko gatavību.

Taču tā tomēr izrādījusies šķērslis Beila dalībai izlases svarīgajās atlases spēlēs. Vakar viņš pievienojās izlases treniņnometnei, tiesa, pašu treniņu izlaida. Tāpat tika cerēts, ka spēlēm viņš būs gatavs, taču tomēr šodien apstiprināts, ka apakšstilba sastiepuma dēļ Beils mačos pret Gruziju un Īriju nespēlēs.

Velsas izlasei šīs spēles būs ļoti svarīgas, jo komanda ieņem otro vietu grupā. Cerības apsteigt Serbiju un pakāpties uz pirmo vietu gan ir nelielas, ņemot vērā četru punktu atstatumu, turklāt Serbijai vēl priekšā spēle pret nevienu uzvaru neguvušo Gruziju. Velsai vairāk jāsatraucas par otrās vietas nosargāšanu no Īrijas, kas šobrīd atpaliek tikai par punktu. Īrijai bez spēles pret Velsu vēl palicis arī mačs pret grupas pēdējās vietas īpašnieci Moldovu.

Beils Velsas izlases sastāvā šajā atlases ciklā guvis četrus vārtus, taču viņa loma izlasē nav saistīta ar vārtu gūšanu vien, Beils tiek raksturots kā spilgts un pašaizliedzīgs izlases līderis. Bez viņa Velsa pēdējos četros gados aizvadījusi sešas spēles un ne reizi nav spējusi uzvarēt.

Velsas izlase, 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniece, nav kvalificējusies Pasaules kausa izcīņai kopš tālā 1958. gada.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Serbija853017:718
2.Velsa835012:514
3.Īrija83419:613
4.Austrija823310:109
5.Gruzija80538:125
6.Moldova80264:202

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2017-10-03 18:13, pirms 7 gadiem
Ha, kā neatzina par labāko Velsas futbolistu, tā nepalīdzēs joks

     [+] [-]

, 2017-10-04 01:38, pirms 7 gadiem
Njaa. Skumji! Cik atceros, tad peedeejaas sezonas Beilam vienmēr ir bijušas kkādas traumas. Diezgan traumatisks spēlētājs, patiesībā!
Bet domāju, ka Velsa Gruziju un Īriju var uzvarēt arī bez Gareta. Ceru, ka velsieši paliks vismaz otrie. Ļoti patīkamu iespaidu šī komanda atstāja no EURO 16!