Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

IPC pārstāvis: "Paraolimpiskās spēles Sočos netiks boikotētas"

Agris Suveizda

IPC pārstāvis: "Paraolimpiskās spēles Sočos netiks boikotētas"
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās paraolimpiskās komitejas (IPC) pārstāvis Kreigs Spenss sarunā ar BBC noliedza, ka kāda valsts Krievijas un Ukrainas konflikta dēļ varētu plānot boikotēt ziemas paraolimpiskās spēles, kas septītajā martā sāksies Krievijas pilsētā Sočos.

"Visas valstis ir priecīgas ierasties šeit," sacīja Starptautiskās paraolimpiskās komitejas pārstāvis Kreigs Spenss. "Sagaidām, ka piektdien būs ieradušies 575 sportisti un ka no pirmdienas būs klāt 39 valstu sportisti, lai gatavotos piedalīties sacensībās." Lielbritānijas Paraolimpiskās asociācijas patrons princis Edvards pēc valdības priekšlikuma nolēma atcelt savu vizīti uz Sočiem.

"Sekojam līdzi tam, kas notiek, un visas valstis ir sazinājušās ar mums, jo tie [notikumi Ukrainā] ir globāli jaunumi," Spenss turpināja. "Taču, ierodoties paraolimpiskajās spēlēs, sportisti būs savā pasaulē, un mēs kopā ar atlētiem koncentrējamies uz to, lai panāktu, ka šīs būs labākās spēles vēsturē."

Spensa viedoklim par to, ka spēles nevajadzētu boikotēt, piekrita arī bijušais Lielbritānijas paraolimpiskās komandas peldētājs Marks Vudss: "Es [šādā gadījumā] būtu koncentrējies tikai tam, kam būtu gatavojies četrus gadus. Labākie sportisti psiholoģiski ir ļoti spēcīgi. Tie, kuri domā, ka būtu varējuši trenēties vairāk, varētu būt tie, kuri meklēs attaisnojumu, ja nenostartēs labi. Tie, kuri ir gatavi sacensībām, vienkārši darīs savu darbu."

Ziemas paraolimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos norisināsies no septītā līdz 16. martam, un attālums starp Sočiem un Krimu ir tikai aptuveni 470 kilometri. Soču paraolimpiskajās spēlēs Latvija nebūs pārstāvēta.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 18:54, pirms 10 gadiem
Latvija nebūs parstāvēta! Nebūs jābojā sevi, esot tajā valstī!