Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Druviete: "Medaļu skaitu salīdzinot ar iedzīvotāju skaitu, esam lielvalsts"

Agris Suveizda

Druviete: "Medaļu skaitu salīdzinot ar iedzīvotāju skaitu, esam lielvalsts"
Raimonds Bergmanis un Ina Druviete
Foto: Ģirts Ozoliņš, f64

"Sports nav tikai uzvaras un zaudējumi, sports ir arī emocijas, motivācija un pārliecība. Jūsu misija ir bijusi daudz lielāka nekā tikai sportiskās uzvaras. Jūs esat radījuši šo pārliecību, ka Latvija var, šo pārliecību, ka mēs esam stipri un vareni," šodien svinīgajā uzrunā Latvijas olimpiešiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Pateicībā par augstvērtīgajiem sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos un Latvijas vārda nešanu pasaulē uz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) šodien tika aicināta Latvijas olimpiskā komanda un delegācija. "Ja salīdzinām gūto medaļu skaitu ar Latvijas iedzīvotāju skaitu, mēs esam lielvalsts. Paldies par doto iespēju lepoties ar savu valsti un saviem cilvēkiem. Mēs lepojamies ar Jums!" pauda I.Druviete.

Izsakot pateicību un cieņas apliecinājumus par ieguldīto darbu un augstajiem sasniegumiem, ministre sportistiem, treneriem, ārstiem, tehniskajiem darbiniekiem, sporta federāciju, Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem pasniedza atzinības rakstus, pateicības rakstus un piemiņas balvas.

IZM piemiņas balvas par izcilu sniegumu un izcīnītajām godalgām saņēma olimpisko medaļu ieguvēji un viņu pārstāvētās federācijas, kā arī LOK un LOV par ieguldījumu Latvijas delegācijas sagatavošanā startiem olimpiskajās spēlēs.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa

  +2 [+] [-]

, 2014-03-03 17:13, pirms 10 gadiem
Vislielākais paldies par to jāsaka tiem simtiem tūkstošu, kuri jau pametuši šo valsti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 17:18, pirms 10 gadiem
atkal sākas kaut kādi skaitļi, procenti un indeksi, cik medaļas uz IKP un iedzīvotāju skaitu, kas manuprāt ir viens liels marasms. Tādi kā Ekmanis var mūžīgi priecāties, ka Latvija ir otrajā vietā pasaulē starp lielvalstīm, kas, protams, skan skaisti, bet tā latviešu pieticība ir jādzēš ārā no mūsu cietajiem mentālajiem diskiem. Mēs esam vareni un stipri, un nekas izņemot pirmo vietu mūs neapmierinās, un te es domāju par jeb kuru dzīves situāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-03 17:50, pirms 10 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2014-03-03 18:04, pirms 10 gadiem
Labi ka mus palika mantojums no Padomju Savienibas (Siguldas trase), citadi vel jo projam neredzetu nevienu medalu Latvijas pastavesanas vesture!!!
rozmari rakstīja: Vislielākais paldies par to jāsaka tiem simtiem tūkstošu, kuri jau pametuši šo valsti?

  -2 [+] [-]

, 2014-03-03 18:53, pirms 10 gadiem
Jaha rakstīja: Labi ka mus palika mantojums no Padomju Savienibas (Siguldas trase), citadi vel jo projam neredzetu nevienu medalu Latvijas pastavesanas vesture!!!
Kāds tev vēl mantojums,mums būtu trase un padomju laikus nav ko slavināt!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-03 19:10, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Kāds tev vēl mantojums,mums būtu trase un padomju laikus nav ko slavināt!
Pašreizējā situācija gan nav tā pateicīgākā, lai par šādām tēmām runātu, taču, būsim atklāti, bobslejs Latvijā parādījās bez maz vai pēc Brežņeva rīkojuma 1980. gadā, kas paredzēja izveidot PSRS bobsleja izlasi, kuras līdz tam nebija un tas bijis iemesls kāpēc Leikplesidā PSRS zaudēja Vācijai medaļu ieskaitē.

Līdz tam Latvijas teritorijā sporta līmenī bija tikai kamaniņu sports.

P.S.
Kas mums būtu vai nebūtu, tās ir spekulācijas. Uz to brīdi kad Siguldā uzcēla trasi, Latvijā bija tikai viena dabīgā trase - Cīrulīši, kur bobus nemaz nevarēja laist lejā.

     [+] [-]

, 2014-03-03 19:27, pirms 10 gadiem
Latvija nav spejiga pat uzturet (Sporta Maneza, Daugavas stadions), nerunajot uzbuvet... nosauc vienu, kaut cik cienigu sporta kompleksu ko Latvija ir uzbuvejusi pec 1990 g.
Krizhanek rakstīja: Kāds tev vēl mantojums,mums būtu trase un padomju laikus nav ko slavināt!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-03 20:36, pirms 10 gadiem
Jaha rakstīja: Latvija nav spejiga pat uzturet (Sporta Maneza, Daugavas stadions), nerunajot uzbuvet... nosauc vienu, kaut cik cienigu sporta kompleksu ko Latvija ir uzbuvejusi pec 1990 g.
Ventspils, Valmieras olimpiskai centrs, Olimpiskais centrs Rīgā, Liepājas hokeja halle .. Turpināt? Varēji vēl uzrakstīt Rīgas sporta pils, nosauci novecojušus (dažādā ziņā) sporta objektus, kam nepieciešama kapitāla renovācija.