Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Liona 75% nodokļa dēļ paziņo par nespēju izpildīt finansiālos mērķus

Agris Suveizda

Liona 75% nodokļa dēļ paziņo par nespēju izpildīt finansiālos mērķus
Maksims Gonalons jau šomēnes pārcelsies uz Neapoli?
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" savā mājaslapā ievietojis paziņojumu saistībā ar Francijas nule ieviesto bagātnieku nodokli 75% apmērā, kas ievērojami apgrūtinās izpildīt mērķi šo finansiālo gadu noslēgt bez zaudējumiem.

"Francijas futbola un Lionas "Olympique" mērķis uzlabot konkurētspēju gan sportiskajā, gan finansiālajā jomā ir cietis triecienu. Šis nodoklis 2013./14. finansiālajā gadā klubam maksās papildus 6.5 miljonus eiro, nopietni apdraud kluba mērķi gadu pabeigt bez zaudējumiem," teikts Lionas "Olympique" paziņojumā.

"Šis mērķis tika balstīts uz šādiem nosacījumiem: atrašanās "Ligue 1" tabulas augšgala tuvumā, labs sniegums UEFA Eiropas līgā, noteiktu spēlētāju pārdošana un bagātnieku nodokļa neieviešana," paziņojumā turpināts. "Ņemot vērā šā nodokļa ieviešanu, klubs vairs nevar garantēt, ka tas iepriekš noteiktajā laika periodā spēs sabalansēt izdevumus. Lai to paveiktu, būs nepieciešami papildus resursi un ienākumi, kurus sporta specifikas un pašreizējā ekonomiskā stāvokļa dēļ būs grūti iegūt."

Tādējādi, ļoti iespējams, ka janvāra transfēra periodā Lionas "Olympique" nāksies turpināt izpārdot sastāvu. Jau iepriekš "Olympique" vadība neslēpa vēlmi pārdot uzbrucēju Bafetimbī Gomisu, kuram vasarā beigsies līgums, taču Francijas izlases kandidāts ir paziņojis, ka paliks komandā līdz sezonas beigām un vasarā dosies prom par velti. Viens no pieprasītākajiem vienības spēlētājiem ir Francijas izlases balsta pussargs Maksims Gonalons, par kuru Itālijas "Napoli" esot gatava likt galdā 13 miljonus eiro. Lai arī Itālijas prese ziņoja, ka vienošanās jau esot panākta, franču kluba vadība noliedz reāla piedāvājuma esamību.

Iepriekšējo finansiālo gadu Lionas "Olympique" noslēdza ar 19.9 miljonus eiro lieliem zaudējumiem, četru gadu laikā kopumā zaudējot jau 111.0 miljonus. Pēdējoreiz "Olympique" gadu ar peļņu noslēdza 2008./09.g. sezonā, kad nopelnīja 5.4 miljonus eiro. Sezonu iepriekš kluba pamatdarbības ienākumi (t.i., neskaitot transfērus) sasniedza rekordu – 155.7 miljonus, taču iepriekšējā finansiālajā gadā Čempionu līgas neesamības dēļ noslīdēja jau līdz 101.4 miljoniem eiro. Radušos robus ienākumos "Olympique" aizpildīja darījumu tirgū, par spēlētāju pārdošanu iegūstot 36.2 miljonus.

Šosezon Lionas "Olympique" Francijas čempionātā 19 spēlēs ir izcīnījusi 25 punktus un turnīra tabulā ieņem tikai desmito vietu, taču no ceturtās vietas, kas ļaus kvalificēties Eiropas līgai, atpaliek vien par divu uzvaru tiesu. Eiropas līgā, regulāri dodot atpūtu daudziem pamatsastāva futbolistiem, lionieši ar 12 punktiem sešās spēlēs apsteidza "Real Betis" un uzvarēja savā apakšgrupā. 1/16 finālā kādreizējā septiņkārtējā Francijas čempione tiksies ar bijušā "Ventspils" trenera Romāna Grigorčuka vadīto "Chernomorets".

Jau vēstījām, ka šogad Francijā stāsies spēkā bagātnieku nodoklis, kas paredz, ka gada algas, kas lielākas par vienu miljonu eiro, tiks apliktas ar 75% nodokļu likmi. Viens no lielākajiem cietējiem tādējādi būs Francijas profesionālais futbols – pirmo divu līgu klubi gadā zaudēšot aptuveni 40 miljonus eiro. Jaunais bagātnieku nodoklis būs spēkā šogad un nākamgad.

Izmantotie resursi:
Site officiel de l'Olympique Lyonnais |...

  +7 [+] [-]

, 2014-01-03 15:55, pirms 10 gadiem
Lionai jāpakonsultējas ar Skonto par tēmu "kā ilgtermiņā nevienam nemaksāt algas, bet lai visi spēlētu un būtu apmierināti"

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 16:38, pirms 10 gadiem
kas tur par antiņiem plāno? sen jau bija zināms, ka būs tāds nodoklis!

     [+] [-]

, 2014-01-03 17:03, pirms 10 gadiem
PSG laikam par to nodokli nošpļauties, kad ir šeihu miljardieris kluba īpašnieks par da jebkādu peļņas gūšanu nav jāuztraucās.

     [+] [-]

, 2014-01-03 19:07, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: PSG laikam par to nodokli nošpļauties, kad ir šeihu miljardieris kluba īpašnieks par da jebkādu peļņas gūšanu nav jāuztraucās.
uz šiem gan šķībi skatās UEFA Financial Fair Play kontekstā, jo cieši skatīsies uz gadījumiem, kad sponsoru revenues nāk no firmām, kas cieši saistītas ar bagāto owneri [Etihad case Manchester City]

     [+] [-]

, 2014-01-03 19:45, pirms 10 gadiem
ta ari ir, kluba galvena galva jau intervija pateica ka vinus sis nodoklis neskars.

shumo rakstīja: PSG laikam par to nodokli nošpļauties, kad ir šeihu miljardieris kluba īpašnieks par da jebkādu peļņas gūšanu nav jāuztraucās.