Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Valencia" vadīs Gerijs Nevils, viņa brālis Fils paliks kā trenera palīgs

Rolands Eliņš

"Valencia" vadīs Gerijs Nevils, viņa brālis Fils paliks kā trenera palīgs
Gerijs Nevils
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs „Valencia” oficiāli paziņojis, ka līdz sezonas beigām par tā galveno treneri kļuvis Mančestras "United" Anglijas izlases ilggadējais spēlētājs Gerijs Nevils, bet viņa brālis Fils paliks komandā kā trenera palīgs.

Pēc „Valencia” galvenā trenera Nunu atkāpšanās no amata komandas treniņu darbu bija savā ziņā pārņēmis Nunu nu jau bijušais palīgs Fils Nevils. Atsevišķi avoti arī paredzēja, ka viņam tiks piedāvāta pagaidu galvenā trenera loma, taču šodien „Valencia” oficiāli apstiprināja, ka pieņēmusi darbā citu Nevilu – Fila vecāko brāli Geriju.

40 gadus vecais Gerijs Nevils ir Mančestras „United” un Anglijas izlases bijušais aizsargs un līderis, kurš šobrīd strādā arī izlases treneru kolektīvā. Kā galvenais treneris Nevils nevienā Eiropas augstākā līmeņa klubā vēl nav strādājis, taču tomēr pārsteidzoši saņēmis „Valencia” vadības priekšroku pār savu jaunāko brāli Fila, kura karjeru atstāja ēnā arī abu profesionālo futbolistu gaitās.

Fils Nevils gan paliks „Valencia” treneru sastāvā, turklāt nākamajās divās spēlēs vēl iztiks bez Gerija palīdzības. „Valencia” šovakar aizvadīs Spānijas kausa spēli pret „Barakaldo”, otrās līgas komandu, bet sestdien spēkosies ar iespaidīgu tempu uzņēmušo „Barcelona”. Gerijs Nevils no nepateicīgā uzdevuma vadīt komandu mačā pret Katalonijas komandu izvairījies, jo par „Valencia” galveno treneri oficiāli kļūs tikai svētdien jeb dienu pēc mača.

„Esmu patiešām sajūsmas pilns par sev sniegto iespēju,” kluba mājaslapā citēts Nevils. „Valensijas klubs ir ievērojams, un no savas futbolista karjeras atceros „Valencia” līdzjutēju kaismi un uzticību. Nespēju vien sagaidīt, kad varēšu sākt darbu ar komandu.”

„Valencia” šosezon spēlē arī Čempionu līgā, kur pirms pēdējās apakšgrupu turnīra kārtas reāli pretendē uz astotdaļfinālu, un tieši izšķirošā spēle pret "Marseille" būs Gerija Nevila debija, bet Spānijā "Valencia" pagaidām ir tikai devītajā vietā, un Nunu atkāpās tieši blāvā futbolistu snieguma dēļ.

Izmantotie resursi:
VCF Official Statement - Valencia CF Official...

     [+] [-]

, 2015-12-02 15:15, pirms 8 gadiem
wtf? o_O tad jau labāk paņemtu kādu savu bijušo spēlētāju.... Canizares, Ayala, Vicente, Baraha, Albelda, Mendieta.... viņus vismaz fani mīl!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-02 15:46, pirms 8 gadiem
izklausaas peec apriilja joka...

  +2 [+] [-]

, 2015-12-02 16:05, pirms 8 gadiem
Kaut kā dīvaini tā Valencia rīkojas. vispirms ieliek par galveno portugāli, kam pieredzes principā nebija - tik cik ar viduvēju klubu bija sasniedzis Portugāles kausa finālu, līdz ar ko iekļuva EL. tad tagad ieliek par treneri Gariju , kuram pieredze galvenā amatā ir =0... Ja vēl piepluso, ka angļu treneriem vispār Spānijā iet ne visai (pareizāk viņu tur nav - Mojesam kā pēdējam iedeva ar kāju pa pēcpusi nesen pēc blāva snieguma), tad var jautāt cik ilgi Nevils noturēsies. Kaut kā neticas, ka Valencia spēlēs ČL nākamo gadu..

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 16:32, pirms 8 gadiem
diivaina izveele,bet nu lai jau veicaas,vismaz komenteejot speeles izklausiijaas peec ljoti zinosha,pirmais paarbaudiijums ar ne tas vieglaakais, savaas maajaas jaauznjem Barca

  +2 [+] [-]

, 2015-12-02 16:51, pirms 8 gadiem
Tiem kam liekas izvēle liekas neparasta - Valencia īpašnieks ir investors Nevilu, Gigsa, Skoulza un Buta klubā "Salford City", kā arī Mančestras "United" fans.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 17:00, pirms 8 gadiem
Visvairāk cietīs Sky, ļoti labs komentētājs ir zudis....

  -1 [+] [-]

, 2015-12-02 17:36, pirms 8 gadiem
Chempionu liigaa izskirosho speli Valencia aizvadiis pret Lyon, nevis Marseille.

     [+] [-]

, 2015-12-02 17:42, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: diivaina izveele,bet nu lai jau veicaas,vismaz komenteejot speeles izklausiijaas peec ljoti zinosha,pirmais paarbaudiijums ar ne tas vieglaakais, savaas maajaas jaauznjem Barca
"Gerijs Nevils no nepateicīgā uzdevuma vadīt komandu mačā pret Katalonijas komandu izvairījies, jo par „Valencia” galveno treneri oficiāli kļūs tikai svētdien jeb dienu pēc mača." Tur Filam nepaveicās
Bet izvēle tiešām dīvaina, ņemot vērā to, ka Valencia pagaidām nemaz nespēlē tik labi, tāpēc kaut kā šaubos ka Gerijs uzvilks komandu līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-02 18:21, pirms 8 gadiem
Labākā ziņa šobrīd tā ir priekš MU. Nevilu par galveno treneri kaut kur jau labu laiku daudzi gribēja redzēt, tā teikt, lai paskatītos kā viņš tiks galā, jo kā analītiķis parādījis sevi ļoti labi. Tagad varēs paskatīties reālā darbā un ja veiksies labi, ir cerība ka pēc LvG varētu kopā ar Gigsu "United" pievērsties.