Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ibrahimovičs: "Viss, ko PSG vadība man solīja, ir piepildījies"

Agris Suveizda

Ibrahimovičs: "Viss, ko PSG vadība man solīja, ir piepildījies"
Zlatans Ibrahimovičs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba PSG uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs intervijā Parīzes laikrakstam Le Parisien pastāstīja gan par šo sezonu, gan arī karjeru. Ibrahimovičs uzsvēra, ka PSG jūtas laimīgs un ir gatavs tajā palikt līdz līguma beigām.

Zlatans Ibrahimovičs iepriekš ir teicis, ka šī ir viņa labākā sezona karjerā, taču vēlas, lai nākamā būtu vēl labāka: "Es ceru! Katru gadu cenšos spēlēt vēl labāk nekā iepriekšējā. Šī ir fantastiska sezona, gan individuāli, gan kolektīvi. Brīžiem to aizmirstam, jo netikām Čempionu līgas pusfinālā. Komanda aug, un tas prasa laiku. Šosezon cīnījāmies par piecām trofejām. Ja uzvarēsim "Rennes", izcīnīsim trīs [PSG vēl jāsper pēdējais solis, lai oficiāli kļūtu par Francijas čempioni – A.S.]. Mums ir jābūt priecīgiem par sezonu. Vienīgais, ko varējām paveikt labāk, bija cīņa pret "Chelsea"."

"Jebkurš spēlētājs vēlas nākt uz šejieni. Biju viens no pirmajiem, kurš parakstīja līgumu. Es biju ceļa sākumā, bet tagad situācija ir mainījusies un ir vieglāk piesaistīt lieliskus spēlētājus, jo klubs ir virsotnē. Projekts ir satriecošs, un tam ir liela nākotne – vēlamies PSG padarīt par lieliskāko komandu pasaulē. Kad agrāk [pirms pievienošanās PSG] satiku Leonardu un Al Kelaifi, viņi man apsolīja daudzas lietas, un viss no tā piepildījās. Tāpēc šeit jūtos labi," teica Ibrahimovičs. "Pilnībā ticu projektam. Pagarināju līgumu [līdz 2016. gadam] un būšu šeit nākamās divas sezonas. Varbūt pēc tam pametīšu Eiropu un izbaudīšu futbolu citādi."

"Kura titula karjerā pietrūkst visvairāk? Klubu ziņā tā ir Čempionu līga. Taču izcilais [brazīlietis] Ronaldo nekad neuzvarēja Čempionu līgā, tāpēc mani tas neuztrauc (smejas)," sacīja Ibrahimovičs. "Izlasē tas ir sarežģītāk, ar to cenšamies kvalificēties finālturnīriem. Zviedrija ir maza valsts, ne tāda kā Francija. Dažreiz tas izdodas, dažreiz ne. Pašlaik man ir 22 trofejas. Tā ir laba statistika, bet vienam spēlētājam komandā ir labāka bilance nekā man – Maksvelam. Spēlējam kopā PSG, tāpēc viņš saglabās vadību. Tad būs jāpārdod vai nu viņš, vai es! Jo mans ego neļauj pieņemt, ka kādam ir vairāk trofeju nekā man!"

"Pēc karjeras beigām vēlos, lai cilvēki mani atcerētos ne tikai kā labu driblētāju, kā labu piespēlētāju un labu vārtu guvēju, bet gan kā pilnīgu uzbrucēju. Daži uzbrucēji ir tikai vārtu guvēji. Daži ir vārtu guvēji un piespēlētāji. Viņi ir tie, kuri izšķir spēles un padara savu komandu labāku. Izvēlos būt starp tiem, kuri izšķir mačus," Ibrahimovičs. "Pirms līguma parakstīšanas visi man teica, ka Francijā, pat Parīzē, futbolistiem ir mierīga dzīve. Viņi var bez problēmām iet pa ielu tāpat kā visi citi. Teicu, ka tad mans dzīves stils mainīsies, jo Itālijā visi ir futbola fani. Taču, kopš ierados šeit, ir noticis tieši pretējais. Visi mani pazīst. Uz ielas skandē manu vārdu, prasa nofotografēties, autogrāfus."

32 gadus vecais Ibrahimovičs šosezon visos turnīros kopā 43 spēlē ir guvis 40 vārtus. Kopā ar komandas biedriem Tjagu Silvu un Tjagu Motu, kā arī Hamesu Rodrigesu no "Monaco" Ibrahimovičs ir nominēts Francijas čempionāta sezonas labākā spēlētāja balvai. Trenera balvai nominēti Lorāns Blāns (PSG), Klaudio Ranjēri ("Monaco"), Remī Gards ("Lyon") un Renē Žirārs ("Lille"), uz labākā vārtsarga titulu pretendē Vinsents Enjeama ("Lille"), Stefans Rufjē ("St.-Etienne"), Stevs Mandandā ("Marseille") un Salvatore Sirigu (PSG), savukārt par labākā jaunā spēlētāja balvu cīnīsies Levins Kurzavā ("Monaco"), Hamess ("Monaco"), Marko Verati (PSG) un Seržs Orjē ("Toulouse").

Izmantotie resursi:
VIDEOS. Ibrahimovic : «J'ai...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-02 19:35, pirms 10 gadiem
Kapec ir jakroplo tie vardi? Vismaz iekavas ierakstat anglisko.
Lukas Moura nav nominets labaka jauna speletaja balvai?

  -2 [+] [-]

, 2014-05-02 20:29, pirms 10 gadiem
Kāpēc jāraksta vārds angliski, ja neviens no viņien nav anglis?