Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Levandovskis nokārto Minhenes uzvaru, Grīzmans sāpīgi sarūgtina Rostovu

Rolands Eliņš

Levandovskis nokārto Minhenes uzvaru, Grīzmans sāpīgi sarūgtina Rostovu
Roberts Levandovskis
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas D apakšgrupā pirmās divas vietas garantēja Minhenes „Bayern” un Madrides „Atletico”. Vācijas komanda ar 2:1 viesos pieveica „PSV Eindhoven”, bet „Atletico” pašās beigās izrāva uzvaru pār Krievijas „Rostov” (2:1).

Minhenes „Bayern” izbraukuma spēlē Nīderlandē pret "PSV Eindhoven" nokļuva iedzinējos 14. minūtē, kad vārtus guva kolumbiešu aizsargs Santjāgo Ariass. Viņš to paveica, pirmais tiekot pie Manuela Noiera vārtu priekšā atsistās bumbas, taču līnijtiesnesis par spīti „Bayern” skaļajiem protestiem nefiksēja aizmugures situāciju. Šis vārtu guvums ļāva PSV spēlēt ļoti izteikti no aizsardzības, kamēr „Bayern” bez problēmām tika līdz pretinieku soda laukumam, bet panākt ko vairāk izdevās tikai retu reizi.

Divas labas iespējas neizmantoja Roberts Levandovskis, kurš divreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju. Vienreiz pirms Ariasa vārtu guvuma un vienreiz pēc, turklāt pirmajā situācijā Levandovskis pats arī tika pie laukumā atlēkušās bumbas, bet no vārtu priekšas pārsita pāri. Viņam gan tika piedāvāta vēl viena lieliska iespēja, kad pēc Filipa Lāma ielaušanās soda laukumā bumba trāpīja pa PSV spēlētāja roku un tika nozīmēta pendele. Levandovskis to realizēja pārliecinoši, un 34. minūtē rezultāts atkal neizšķirts 1:1.

Otrajā puslaikā „Bayern” visai bīstami balansēja uz pretuzbrukumā iekrišanas iespējas un pāris reizes PSV izrāvieni tika apturēti tikai pašā pēdējā brīdī. Pozicionālais pārsvars minheniešiem joprojām bija iespaidīgs, bet rezultātā to pārvērst izdevās 74. minūtē, kad tika veikta ātra saspēle kreisajā malā un Davids Alaba ielauzās soda laukumā, kur ar precīzu piespēli atrada Levandovski.

Mača izskaņā PSV praktiski nebija iespēju panākt izlīdzinājumu, kamēr Levandovskis gandrīz guva iespaidīgi skaistus un tehniskus vārtus. Uzsvars gan uz vārda „gandrīz”, jo pēc asa apgrieziena un aizsarga apspēlēšanas ar vienu kustību Levandovskis trāpīja pa vārtu tālā stūra pārliktni. Poļu uzbrucējam tā bija jau trešā reize šajā mačā, kad bumba trāpīta pa vārtu konstrukciju. „Bayern” uzvarai ar 2:1 gan tas nepatraucēja.

Arī otrā D grupas spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1, bet scenārijs gan bija citāds. „Atletico” mačā pret līgas debitanti „Rostov” astotdaļfināla garantēšanai būtu pieticis pat ar neizšķirtu, bet sākumsastāvā retu reizi nebija iekļauts Huanfrans. Mača otrajā puslaikā ilgstoši saglabājās neizšķirts 1:1, taču pašās beigās, kompensācijas laika ceturtajā minūtē francūzis Antuāns Grīzmans tomēr izrāva „Atletico” uzvaru.

Grīzmana kontā arī „Atletico” pirmais vārtu guvums, kuru viņam ar skaistu piespēli noorganizēja Janniks Karasko. Taču uzreiz uz Grīzmana pirmajiem vārtiem bija atbildējis Serders Azmouns, kas deva cerības krievu komandai uz otro punktu ČL grupu turnīrā. „Rostov” mača turpinājumā bija spiesta daudz atsisties, un statistika vēsta, ka „Atletico” izdarīja 33(!) sitienus vārtu virzienā, kamēr Rostova tikai piecus.

Līdz ar šodienas spēļu iznākumiem "Rostov" un PSV zaudējušas pat teorētiskas izredzes apsteigt vadošo duetu, kurš var jau sākt domāt par astotdaļfinālu. Savukārt Rostovas un Eindhovenas komandām vēl palicis noskaidrot trešās vietas ieguvēju, kas varēs turpināt dalību Eiropas līgā.

D grupas spēles, 1. novembris

KomandasRez.Vārtu guvēji
PSV Eindhoven-Bayern1:2 (1:1)Ariss 14` - Levandovskis 34`(11m) 74`
Atletico-Rostov2:1 (1:1)Grīzmans 28` 90+4`- Azmouns 30`

D grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Atletico Madrid44005:112
2.Bayern Munich430111:39
3.PSV Eindhoven40134:91
4.Rostov40133:101

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -4 [+] [-]

, 2016-11-02 00:09, pirms 8 gadiem
Vairāki vārtu guvumi šovakar šaubīgi ieskaitīti, tajā skaitā Grīzmana otrie, bet pirmie skaisti.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 00:16, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Vairāki vārtu guvumi šovakar šaubīgi ieskaitīti, tajā skaitā Grīzmana otrie, bet pirmie skaisti.
Domājams, ka profesionāls tiesnesis kas izgājis neskaitāms apmācības utt.tomēr saprata, ka Grīzmana vārti bija pareizi gūti, lai gan tik pēc brīža iedeva golu. Man no malas likās, ka pretinieks iedeva piespēli ar galviņu Grizmim, bet video kvalitāte bija pakaļā.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 00:17, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Vairāki vārtu guvumi šovakar šaubīgi ieskaitīti, tajā skaitā Grīzmana otrie, bet pirmie skaisti.
PSV vārtiem nevajadzēja tikt ieskaitītie, bet Grīzmana otrie vārti gan bija 100 % jāskaita un tā arī notika, jo Rostov spēlētājs atsita bumbu uz savu soda laukumu nevis Atlētu, atkārtojumā varēja redzēt.

     [+] [-]

, 2016-11-02 00:40, pirms 8 gadiem
austrumnieks rakstīja: PSV vārtiem nevajadzēja tikt ieskaitītie, bet Grīzmana otrie vārti gan bija 100 % jāskaita un tā arī notika, jo Rostov spēlētājs atsita bumbu uz savu soda laukumu nevis Atlētu, atkārtojumā varēja redzēt.
Ibra acīgs. Bet nu jā, tas PSV gols nebija jāskaita, milzīga aizmugure un Grīzmana gols pareizi, ka ieskaitīts, jo atleca no Rostovieša.

     [+] [-]

, 2016-11-02 10:43, pirms 8 gadiem
Visi bija norm'ali vārti. Riebjas tā biežā meklēšana, bija aizmugure vai nebija. Cik nav neieskaitīti lieliski vārti! Ja ir uz vienas līnijas, tad meklēt cm aizmuguri ir vienkārši stulbi, jo neviens to nepateiks!