Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rekordists Peress: "Nosvinēšu uzvaru ar Lieldienu vakariņām"

Krišs Upenieks

Rekordists Peress: "Nosvinēšu uzvaru ar Lieldienu vakariņām"
Alekss Peress
Foto: Khimki

VEF saspēles vadītājs Alekss Peress Lieldienu svētdienā, 1. aprīlī, sasniedza personīgo rekordu, gūstot 27 punktus uzvarā pār tiešo konkurenti “Nizhny Novgorod”. Meksikas valstsvienības aizsargs atklāja, ka plāno nosvinēt panākumu.

Zorans Lukičs, “Nizhny Novgorod” galvenais treneris

"Ļoti smaga spēle. Kontrolējām pirmo puslaiku, taču turpinājumā veiksme vairāk bija pretinieku pusē. Centāmies pielāgoties VEF agresivitātei, arī paši kļūdījāmies. Nevaru neko pārmest saviem spēlētājiem – viņi bija labi noskaņojušies cīņai, atspēlēja 12 punktu starpību.

Ja izbraukumā pret tādu komandu kā VEF ielaid 94 punktus, cerēt uz panākumu ir ļoti grūti. Neizprotu arī mums otrajā puslaikā nosvilpto piezīmju skaitu. Tagad esam ārpus “play-off” zonas – jābrauc uz Permu un trešdien jācenšas uzvarēt tur.”

Alekss Peress, VEF spēlētājs

“Spēlējām pret ļoti labu komandu. Gribētu teikt, ka vienu no neērtākajām līgā – Ņižņijnovgoroda ļoti labi kustina bumbu, izteikti cīnās kā komanda. VEF šī ir liela uzvara. Nospēlējām asi, fiziski, labi, turējām līdzi pretinieku intensitātei.

Kas notika ceturtās ceturtdaļas sākumā? Basketbols ir izrāvienu spēle, pretinieki atspēlējās. Pats tagad uzbrūku vairāk, jo esmu ļoti motivēts palīdzēt komandai iekļūt “play-off”. Sākumā zaudējām daudzās galotnēs, taču tagad spējam panākt sev labvēlīgu iznākumu.

Mums ir lieliska komanda. Atmosfēra ģērbtuvē kļūst arvien labāka – daudz jokojam, smejamies, dziedam. Treniņos valda laba gaisotne. Šodien ir iemesls nosvinēt panākumu – došos svētku vakariņās."

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Izdevās uzvarēt, lai gan sniegums ne vienmēr bija augstā kvalitātē. Paldies spēlētājiem, kuri teicami koncentrējās spēlei un parādīja lielu vēlēšanos uzvarēt. Trīs garajiem spēlētājiem pa četrām piezīmēm? Nebija tik traki – Iļja Gromovs un Klāvs Čavars ļoti labi iegāja spēlē.

Uz bilanci VTB līgā neskatāmies. Pagaidām to darīt ir muļķīgi, īpaši mūsu zonā – konkurence par atlikušajām vietām izslēgšanas spēlēs ir mežonīga. Komandā ir darba atmosfēra, vairāk domājam par spēles kvalitātes uzlabošanu. Trešdien spēle Liepājā, svētdien Kazaņā.”