Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mazurs pagarina līgumu ar "Parma" uz vēl vienu sezonu

Andrejs Siliņš

Mazurs pagarina līgumu ar "Parma" uz vēl vienu sezonu
Nikolajs Mazurs
Foto: parmabasket.ru

Krievijas basketbola kluba Permas "Parma" ģenerāldirektors Aleksandrs Bašminovs apstiprinājis informāciju, ka panākta vienošanās par līgumu uz vēl vienu gadu ar galveno treneri, Latvijas speciālistu Nikolaju Mazuru.

"Izmantojām iespēju pagarināt līgumu, tā kā arī nākamajā sezonā Nikolajs būs Permas komandas galvenais treneris," citēts Bašminovs. Mazura vadībā aizvadītajā sezonā "Parma" izcīnīja septiņas uzvaras 24 spēlēs un ierindojās 11. pozīcijā kopvērtējumā, izslēgšanas turnīrā gan neiekļūstot.

Tomēr visas sezonas garumā demonstrējot labu basketbolu un ievērojami uzlabojot spēli salīdzinājumā pret debijas sezonu VTB līgā. "Parma" startēja arī FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā, taču otrajā kārtā divu spēļu summā atzina franču "ESSM Le Portel" pārākumu.

Komandā aizvadītajā sezonā spēlēja arī latviešu spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis. VTB līgā Gražulis vidēji 21 minūtē guva 6,7 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas.

37 gadus vecais Mazurs profesionālajā basketbolā trenera gaitas sāka 2007. gadā, kļūstot par tolaik atjaunotā VEF asistentu. Kā asistents Mazurs strādāja pie Valda Valtera, Rima Kurtinaiša un Ramūna Butauta, bet 2014./2015. gada sezonā bija Rīgas komandas galvenais treneris un aizveda to līdz Latvijas čempiontitulam.

Vēlāk īsu brīdi Mazurs bijs Maskavas "Dynamo", Tbilisi "Vita" un Saratovas "Avtodor" galvenais treneris, 2017. gadā sezonas otro pusi pavadīja Kazaņas "Unics" kā asistents, bet pirms pagājušās sezonas pievienojās "Parma", atkal strādājot kā galvenais treneris.

Mazurs bijis arī Latvijas jaunatnes izlašu treneris visās vecuma grupās.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/

     [+] [-]

, 2018-06-13 12:46, pirms 6 gadiem
Vai klubu viņi nosauca "Parma", lai ārzemniekiem neradītu smieklus, lasot nosaukumu "Perm"?