Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" nodrošina vietu VTB fināla četriniekā un tiksies ar CSKA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Zenit" nodrošina vietu VTB fināla četriniekā un tiksies ar CSKA
Foto: vtb-league.com

LETA. Sanktpēterburgas "Zenit" komanda otrdien nodrošināja vietu VTB Vienotās līgas basketbolā finālčetrinieka turnīrā. Ceturtdaļfināla trešajā mačā "Zenit" viesos ar rezultātu 90:78 (24:16, 17:21, 29:23, 20:18) pārspēja Saratovas "Avtodor", sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0.

Uzvarētājiem ar 31 punktu izcēlās amerikānis Kails Kuričs, bet ar 20 punktiem viņam palīdzēja Jevgēņijs Voronovs. Mājiniekiem 16 punktus guva Maikehs Daunss. Pusfinālā "Zenit" spēkosies ar Maskavas CSKA, kas šodien ar 3-0 pārspēja Rīgas VEF.

Kā vēstīts, pirmdien vietu finālčetrinieka turnīrā nodrošināja Maskavas apgabala "Khimki", kas sērijā ar 3-0 pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienību. Tikmēr Kazaņas "Unics" sērijā ir vadībā 2-1 pret "Nizhny Novgorod" basketbolistiem.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Khimki" vienību. Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011. gadā uzvarēja "Khimki".

Šosezon pamainīta "play-off" izspēles kārtība un Vienotās līgas čempions tiks noskaidrots finālčetrinieka turnīrā, kas no 8. līdz 10. jūnijam notiks "VTB Ledus pilī" Maskavā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Izmantotie resursi:
LETA