Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Zvejnieks izcīna 11.vietu Pasaules kausa pirmajā posmā Kanādā.

Krišs Upenieks

Šorttrekists Zvejnieks izcīna 11.vietu Pasaules kausa pirmajā posmā Kanādā.
Roberts Zvejnieks (no kreisās)
Publicitātes foto

Roberts ZVEJNIEKS (19) uzrāda lielisku sniegumu jau pašā 2016./2017.gada sezonas iesākumā, sākot ar eiropas lielākajām sacensībām “Alta Valtellina Trophy” Itālijas pilsētā Bormio, kas notika no 23-25. oktobrim, Roberts uzvarēja 500 metru distanci uztādot jaunu sacensību rekordu, noslidojot ātrāko laiku (41.282) 25 gadu šo sacensību vēsturē gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, kas arī ir jauns Latvijas rekords Junioru A grupā.

Roberts uzrādīja lielisku sniegumu Pasaules Kausa posmā Kanādas pilsētā Kalgarī izcīnot 11.vietu 500 metru distancē pagājušajā nedēļas nogalē (4.-6.novembris). Roberts izcīnija vietu pamatsacensībās, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kurā ierindojās 3.vietā, tikai nedaudz pietrūka, lai finišētu top 2, kas nozīmētu turpmāku dalību pusfinālā un ļautu cīnīties par vietu labāko astotniekā.

”Sacenību minimālais standarts ir ļoti augsts jau priekšskrējienos un man bija nedaudz apgrūtinoši pieņemt to, ka jau no paša sacensību sākuma nav vieglu slidojumu, šajās sacensības ir tikai pāris sportisti, kuri nav pasaules līmeņa, bet man ir jāsāk pierast pie tā” Roberta komentārs pēc sacensībām.

Katrs slidotājs sacenšas divās distances katrā Pasaules Kausa posmā, Roberta otrā distance arī bija 500m, diemžēl Roberts piedzīvoja kritienu priekšsacīkstēs: “Esmu nedaudz sarūgtināts par kritienu, jo biju gatavs atkārtot sestdienas rezultātu, bet esmu apmierināts ar savu sniegumu sacensībās, 11.vieta ir labs sasniegums, jo esmu vēl juniors” Roberta komentārs pēc otrās distances.

Latvijas izlases galvenā trenere Evita Krievāne saka: “ Roberts ir ļoti progresējis gan šorttreka tehnikā, taktikā, kā arī fiziskajā sagatavotībā, kopš mēs esam sākuši jauno šorttreka programmu Jelgavā “Nacionālā centralizētā treniņu programma”, viņš joprojām ir juniors un pieredze Pasaules kausos ir ļoti vērtīga.

Nākošajā nedēļas nogalē, no 11. – 13. novembrim, ASV pilsētā Soltleiksitijā norisināsies otrais pasaules kausa posms, kurā Roberts startēs 500 metru un 1000 metru distancēs.

Informāciju sagatavoja:
Edvīns Silovs, Latvijas Slidošanas asociācija