Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas šorttreka kvartets labo valsts rekordu, bet nepārvar 1/4 finālu

Latvijas šorttreka kvartets labo valsts rekordu, bet nepārvar 1/4 finālu
Roberts Zvejnieks
Foto: Sporto.lv

Latvijas šorttreka stafetes komanda ar Robertu Zvejnieku, Kārlis Krūzbergu, Tomasu Bakevicu un Reini Bērziņu sastāvā piektdien Nīderlandes pilsētā Dordehtā laboja valsts rekordu 5000 metru distancē un pārvarēja sezonas otrā Pasaules kausa posma priekšsacīkstes, taču apstājās ceturtdaļfinālā.

Latvijas sportisti priekšsacīkstēs distanci veica sešās minūtēs un 56,154 sekundēs, pirms nedēļas sasniegto valsts rekordu labojot par 0,921 sekundi. Latvijas kvartets distances sākumā uzņēmās slidojuma vadību, bet pēc tam atkāpās un finišēja trešie aiz Dienvidkorejas un Ķīnas. Tomēr ar to pietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Cīņā par pusfinālu Latvijas sportisti distanci slidoja septiņās minūtēs un 0,515 sekundēs, kas bija desmitais labākais rezultāts starp 14 ceturtdaļfināla dalībniekiem. Savā slidojumā latvieši izcīnīja trešo vietu, nepārvarēdami ceturtdaļfināla barjeru.

Latvijas šorttreka stafetes komanda Pasaules kausa posmā startēja trešo reizi vēsturē. Savās debijas sacensībās latvieši februārī izcīnīja 12. vietu, bet pirms nedēļas bija 13. pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas šorttrekistiem piektdien Nīderlandē neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē. Sacensības trim latviešiem - Roberto Puķītim, Kārlim Krūzbergam un Robertam Zvejniekam - sākās veiksmīgi, jo trio sasniedza sacensību otro kārtu. Puķītis priekšsacīkšu kārtā savā slidojumā uzvarēja, kamēr Krūzbergs un Zvejnieks savos skrējienos ieņēma otrās vietas.

Tikmēr otrajā kārtā Krūzbergs un Zvejnieks savos slidojumos palika ceturtie, kamēr Puķītis pēc finiša tika diskvalificēts. Zvejniekam pietrūka 0,221 sekunde līdz trešajai vietai, kas ļautu tikt ceturtdaļfinālā, tikmēr Krūzbergs startēja ļoti spēcīgā skrējienā, kur konkurentos bija arī titulētie Viktors Ans no Krievijas un Sjinke Knegts no Nīderlandes, kuri abi tika ceturtdaļfinālā. Puķītis savā skrējienā distances vidū atradās otrajā pozīcijā, pēc tam noslīdēja vietu zemāk, kurā arī finišēja, taču kādā no epizodēm viņš sadūrās ar konkurentu, tāpēc saņēma sodu.
Ceturtdaļfinālā iekļuva katra skrējiena divi ātrākie, kā arī četri ātrākie trešo vietu ieguvēji.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Roberts Krūzbergs otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas sasniedza pusfinālu 1500 metru distancē, bet 500 metru distancē ceturtdaļfinālā iekļuva Zvejnieks. Pusfināls 1500 metru distancē un ceturtdaļfināls 500 metros notiks sestdien.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to kāda šorttreka sportista kvalificēšanās jau nākamā gada Olimpiādei tiks uzskatīta par augstu sasniegumu.

Izmantotie resursi:
LETA