Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Puķītis izcīna augsto septīto vietu Pasaules kausa etapā

Krišs Upenieks

Šorttrekists Puķītis izcīna augsto septīto vietu Pasaules kausa etapā
Roberto Puķītis priekšplānā
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis svētdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā izcīnīja augsto septīto vietu sezonas pirmā Pasaules kausa posmā 1000 metru distancē, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Puķītis, kurš piektdien sasniedza šīs distances ceturtdaļfinālu, tajā svētdien savā slidojumā bija otrais, kas ļāva tikt desmit pusfinālistu vidū. Savukārt cīņā par vietu A finālā viņš savā skrējienā palika ceturtais, no labāko divnieka, kurš pēc tam cīnījās par medaļām, atpaliekot tikai piecas sekundes desmitdaļas. Puķītis ieguva tiesības slidot B finālā, kurā trīs dalībnieku konkurencē palika otrais, kopvērtējumā ieņemot ļoti augsto septīto vietu.

Tikmēr ceturtdaļfinālā startēja arī Roberts Zvejnieks, taču viņš savā slidojumā palika piektais, no iespējas tikt pusfinālā atpaliekot 0,7 sekundes. Zvejnieks distancē tika klasificēts 20.vietā, bet 56.vietu ieņēma Kārlis Krūzbergs, kurš iepriekš netika tālāk par priekšsacīkstēm. Puķītis 2014.gadā piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs un guva 15.vietu 1500 metru distancē, tomēr pēcāk viņš sportista gaitas uz laiku bija pārtraucis, taču tagad ir atgriezies sacensību apritē.

Jau vēstīts, ka sestdien Roberts Krūzbergs izcīnīja 13.vietu 1500 metru distancē. Savukārt piektdien Latvijas stafetes komanda ar Robertu Zvejnieku, Kārli Krūzbergu, Tomasu Bakevicu un Reini Bērziņu sastāvā izcīnīja 13.vietu 5000 metru stafetes sacensībās, pie viena labojot arī valsts rekordu.

Latvijas šorttreka stafetes komanda Pasaules kausa posmā startēja otro reizi vēsturē. Savās debijas sacensībās latvieši izcīnīja augsto 12.vietu.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2017-10-01 19:58, pirms 6 gadiem
MALACIS!

kāpēc zina nav hedlainos

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 20:10, pirms 6 gadiem
Skatijos. Respect Roberto!
Izskatijas ka tie nav griesti!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 22:16, pirms 6 gadiem
Labs sniegums