Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs iekļūst Pasaules kausa etapa pusfinālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krūzbergs iekļūst Pasaules kausa etapa pusfinālā
Kārlis Krūzbergs
Foto: Al Tielemans / lillehammer2016.com

Latvijas šorttreka sportists Roberts Krūzbergs piektdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sasniedza sezonas pirmā Pasaules kausa pusfinālu 1500 metru distancē, raksta LETA.

Krūzbergs tikai ar grūtībām spēja pārvarēt priekšsacīkšu kārtu, kur savā skrējienā bija trešais ātrākais un nākamajai kārtai kvalificējās vien ar rezultātu, jo automātiski tālāk tika katra skrējiena divi ātrākie un deviņi ātrākie nākamo rezultātu īpašnieki, starp kuriem bija arī latvietis.

Savukārt pēc tam nākamajā kārtā Krūzbergs atkal bija trešais ātrākais savā skrējienā, iekļūstot pusfinālā. Tam kvalificējās katra skrējiena trīs ātrākie sportisti.

Vēl no Latvijas šorttreka pārstāvjiem priekšsacīkstes pārliecinoši pārvarēja Roberto Puķītis, kurš ir atsācis aktīvā sportista gaitas. Viņš uzvarēja savā skrējienā, taču nākamajā kārtā savā skrējienā palika pēdējais, pusfinālu nesasniedzot.

Tikmēr priekšsacīkstes 1500 metros nepārvarēja Kārlis Krūzbergs.

Puķītis 2014.gadā piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs un guva 15.vietu 1500 metru distancē, tomēr pēcāk viņš sportista gaitas bija metis pie malas.

Pusfināli un fināli 1500 metros notiks sestdien.

Vēlāk ceturtdien notika arī pirmās divas kārtas 500 metru distancē, kur gan nevienam no Latvijas pārstāvjiem neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Priekšsacīkstes veiksmīgi pārvarēja Puķītis un Roberts Zvejnieks, kamēr Kārlis Krūzbergs to nespēja.

Tomēr nedz Puķītim, nedz Zvejniekam neizdevās pārvarēt nākamo kārtu, kas dotu iespēju sacensties ceturtdaļfinālā. Zvejnieks savā braucienā palika trešais, par 0,165 sekundēm atpaliekot no otrās vietas, kas ļautu sasniegt nākamo kārtu. Savukārt Puķītis savā braucienā palika pēdējais no pieciem dalībniekiem.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Izmantotie resursi:
LETA