Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda ar jaunu valsts rekordu izcīna 13. vietu PK posmā šorttrekā

Rolands Eliņš

Latvijas komanda ar jaunu valsts rekordu izcīna 13. vietu PK posmā šorttrekā
Roberts Zvejnieks
Foto: Sporto.lv

Latvijas šorttreka stafetes komanda ar Robertu Zvejnieku, Kārlis Krūzbergu, Tomasu Bakevicu un Reini Bērziņu sastāvā piektdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā laboja valsts rekordu 5000 metru distancē, taču nepārvarēja sezonas pirmā Pasaules kausa posma priekšsacīkstes un izcīnīja 13.vietu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Gados jaunais Latvijas kvartets savā slidojumā lielāko daļu distances bija vadībā, taču beigu daļā piekāpās Krievijas un Kazahstānas komandām, kamēr ceturtie palika turki.

Latvijas sportisti distanci veica sešās minūtēs un 57,075 sekundēs, par veselām 2,774 sekundēm labojot valsts rekordu. Latvijas šorttrekisti neiekļuva ceturtdaļfinālā, taču izcīnīja cienījamo 13.vietu 20 komandu konkurencē.

Ceturtdaļfinālam kvalificējās katra priekšskrējiena divas ātrākās komandas un vēl divas labāko rezultātu īpašnieces. Lai savā slidojumā iekļūtu labāko divu komandu skaitā, bija jāslido 1,237 sekundes ātrāk, bet, lai iekļūt ceturtdaļfinālā ar priekšsacīkstēs uzrādīto laiku, bija jāslido 0,464 sekundes ātrāk.

Latvijas šorttreka stafetes komanda Pasaules kausa posmā startēja otro reizi vēsturē. Savās debijas sacensībās latvieši izcīnīja augsto 12.vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam Zvejnieks un Roberto Puķītis iekļuva ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē.

Priekšskrējienos Zvejnieks un Puķītis savos slidojumos ieņēma otrās vietas, kas ļāva tikt nākamajā kārtā, kur jau notika cīņa par ceturtdaļfinālu.

Tur 19 gadus vecais Zvejnieks savā slidojumā bija trešais, tikai nedaudz atpaliekot no otrās vietas, kas automātiski ļautu tikt ceturtdaļfinālā, taču latvietis gana droši tika starp tiem četriem labākajiem trešo vietu ieguvējiem, kuri arī tika labāk.

Savukārt Puķītis savā slidojumā finiša līniju šķērsoja pēdējais - piektais, taču viņam distancē patraucēja konkurents, kurš tika diskvalificēts, tāpēc Puķītis tika iekļauts ceturtdaļfināla dalībnieku pulkā.

Puķītis 2014.gadā piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs un guva 15.vietu 1500 metru distancē, tomēr pēcāk viņš sportista gaitas uz laiku bija pārtraucis, taču tagad ir atgriezies sacensību apritē.

Vēl sacensībās startēja Kārlis Krūzbergs, kurš savā priekšskrējienā palika ceturtais un tālāk netika, no otrās pozīcijas atpaliekot 1,4 sekundes. Pirmajos četros apļos viņš turējās pirmajā pozīcijā, taču pēc tam noslīdēja zemāk.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pusfinālu 1500 metros sasniedza 16 gadus vecais Roberts Krūzbergs, kurš tikai otro reizi karjerā startē Pasaules kausa posmos.

Tikmēr 500 metru distancē ceturtdien nevienam no latviešiem ceturtdaļfinālā neizdevās tikt.

Pusfināli un fināli 1500 metros notiks sestdien, bet 1000 metros izšķirošās cīņas tiks aizvadītas svētdien.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-09-29 23:34, pirms 6 gadiem
Visi Ventspilnieki 😁

     [+] [-]

, 2017-09-30 22:45, pirms 6 gadiem
Tikai visi trenējas un dzīvo citā pilsētā (Jelgavā brāļi Krūzbergi un Zvejnieks) un valstī (Itālijā Puķītis)