Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Vēsturiska diena šorttrekā: Latvijas izlase ar valsts rekordu debitē 5km stafetē PK posmā

Rolands Eliņš

Vēsturiska diena šorttrekā: Latvijas izlase ar valsts rekordu debitē 5km stafetē PK posmā
Publicitātes foto

Latvijas šorttreka izlase veiksmīgi debitējusi Pasaules kausa sacensībās, šodien Drēzdenē, Vācijā, iegūstot 12. vietu 19 komandu konkurencē, lai gan sākotnējās cerības bija daudz zemākas. Latvijas vīriešu izlase arī uzstādīja valsts rekordu 5000m stafetes distancē.

Latvijas izlasei, piesakoties Pasaules kausā, nebija iepriekšēja vērtējuma, jo šī ir pirmā reize Latvijas šorttreka 20 gadu pastāvēšanas laikā, kad Latvija izveido vīriešu stafešu komandu.

Tomēr pretēji loģiski gaidītajam “fiasko”, bez vērtējuma startējošai komandai, kurai vajadzētu finišēt kā pēdējai 19 valstu konkurencē, Latvijas debija bija ļoti respektabla un Latvijas izlase finišēja 12.vietā starp visas pasaules komandām un starp Eiropas komandām ierindojās devītajā vietā, uzstādot Latvijas rekordu 5000 metru stafetē - 6.59.849. Šis sasniegums ir vēl pārsteidzošāks, jo trīs no četriem dalībniekiem joprojām ir juniori un jaunākajam Robertam Krūzbergam ir tikai 15.gadi.

Latvijas izlase startēja pirmajā slidojumā un piekāpās tikai Krievija un Dienvidkorejai, no vietas pusfinālā atpaliekot par desmit sekundēm. Taču tika apsteigta Austrālija, kamēr Japāna tika diskvalificēta.

Individuālajās distancēs vislabāk veicās Latvijas izlases līderim Robertam Zvejniekam, kas jau pirmajā dienā kvalificējās 500 metru ceturdaļfinālam, kas nodrošināja vietu labāko divdesmitniekā Pasaules kausā.

Pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem – Kārlim Krūzbergam, Robertam Krūzbergam un Jēkabam Saulītim - būs jāslido gan sestdienas, gan svētdienas rīta cerību braucienos, kur var izcīnīt vietu pamatsacensībās (divi labākie no cerību braucieniem izcīnīs vietu pamatsacensībās).

Būtiski ir pieminēt, ka šajā Pasaules kausā startē 240 dalībnieki no 30 valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šorttreka Pasaules kausu vēsturē.

Informāciju sagatavoja:
Edvīns Silovs, Latvijas Slidošanas asociācija

     [+] [-]

, 2017-02-04 07:15, pirms 7 gadiem
Varbūt dažam nepatiks, taču, amizanti ir salīdzināt šo ar biatlonu, kur vidējais stafetes komandas vecums ir krietni virs 30, bet izkļūšana no pēdējām vietām - sapnis tāls un nereāls.

     [+] [-]

, 2017-02-04 08:06, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Varbūt dažam nepatiks, taču, amizanti ir salīdzināt šo ar biatlonu, kur vidējais stafetes komandas vecums ir krietni virs 30, bet izkļūšana no pēdējām vietām - sapnis tāls un nereāls.
Aizej uz skolu un nebasto matemātiku!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-04 10:19, pirms 7 gadiem
Eliņ, rakstītāj, pēc pamata skaitļa vārdiem tiešām jāliek punkts?

     [+] [-]

, 2017-02-04 11:15, pirms 7 gadiem
Grēber - PAMATSKAITĻI. Nepiekasies, ja pats neproti.

     [+] [-]

, 2017-02-04 11:15, pirms 7 gadiem
P.S. Visu cieņu puišiem!

     [+] [-]

, 2017-02-04 11:16, pirms 7 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Grēber - PAMATSKAITĻI. Nepiekasies, ja pats neproti.
SKAIT?A VARDI