Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlonisti netiek labāko 60 pulkā IBU kausa sprintā

Rolands Eliņš

Latvijas biatlonisti netiek labāko 60 pulkā IBU kausa sprintā
Roberts Slotiņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien Itālijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa 10 kilometru sprinta sacensībās vīriešiem Latviju pārstāvēja trīs sportisti, no kuriem augstāko vietu - 61. - ieguva Roberts Slotiņš.

Par uzvarētāju vīru konkurencē kļuva norvēģis Endre Stremheims, kurš pieļāva vienu kļūdu otrajā šautuvē un finišēja pēc 24 minūtēm un 35,2 sekundēm. Viņš par 0,9 sekundēm apsteidza francūzi Martinu Botonē-Periā, bet vācietis Lukass Fračers uzvarētājam zaudēja 7,1 sekundi.

Veiksmīgākais no trim latviešiem bija Slotiņš, kurš pirmajā šautuvē pieļāva trīs kļūdas, otrajā vienu, kas viņam neliedza būt ātrākajam starp latviešiem - 61.vieta. Edgars Mise pirmajā ugunslīnijā nekļūdījās, bet otrajā neizvēra divus mērķus, izcīnīdams 69.pozīciju, kamēr Renārs Birkentāls ar trim kļūdām šautuvē izcīnīja 75.vietu starp 113 finišu sasniegušajiem sportistiem.

IBU kausa kopvērtējuma 70.vietā ar 36 punktiem atrodams Andrejs Rastorgujevs, kurš sezonu aizvada Pasaules kausā, bet Mise ar astoņiem punktiem ierindojas 105.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti kopvērtējumā nav atrodami.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-02-08 18:40, pirms 4 gadiem
Ek, mācētu Slotiņš šaut guļus, būtu labs vidusmēra biatlonists. Noslēpoja labi šodien, ātrākajam uz slēpēm zaudēja 1:16, un apslēpoja Birkentālu par 40 sekundēm un Misi par 60. Mūsu jaunie varbūt nosēdušies pēc junioru čempionāta.

Nez, vai šodien bija Latvijas iekšējie atlases mači startam PČ individuālajās distancēs? Birkentāls kā piektais no mūsējiem izpildījis PK kvalifikāciju (tāda viņam būs vismaz līdz nākamas sezonas otrajam semestrim ieskaitot), bet PČ normatīvs (kas ir zemāks), ir arī Balodim. Ja Rastorgujevs izlems nestartēt stafetē, tad debiju augstākajā līmenī piedzīvos Birkentāls vai Balodis.

     [+] [-]

, 2020-02-08 19:47, pirms 4 gadiem
Vai tiešām rakstot rakstu nevar nedaudz protokolā ieskatīties. Birkentāls visu laiku abiem bija priekšā, tikai noplīsa no otrās šautuves līdz finišam.