Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Čehi mazāk paļausies uz Jāgru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čehi mazāk paļausies uz Jāgru
Spēlētājs ar 68. numuru - Jaromirs Jāgrs
Foto: Scanpix Sweden/Scanpix

"Nodomāju,"Kā varētu būt līdzīgāks Jāgram pirms 15 gadiem?" Nevaru slidot kā viņš. Nevaru iemest kā viņš. Bet varu uzaudzēt garus matus," pirms Olimpiskā hokeja turnīra sākuma pārmaiņas izskatā komentēja Omskas "Avangard" un Čehijas valstsvienības uzbrucējs Jaromirs Jāgrs.

1998. gadā Jāgrs kopā ar „Dominatoru” – leģendāro vārtsargu Dominiku Hašeku – un Čehijas izlasi uzvarēja astoņpadsmitajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs Nagano. Vankūveras prognozēs reti kurš atvēl čehiem vietu pirmajā četriniekā, favorītu lomu atvēlot Kanādai, Krievijai, Zviedrijai un ASV.

„Nav jautājumu par viņa spēles kvalitātēm, taču Jāgra loma varētu būt savādāka nekā savādāka,” pirmdien teica Čehijas treneris Rūžička. „Viņš vēlas savu lomu, neesot vissvarīgākajam čalim komandā, bet paliekot vienam no līderim. Tas mums patīk. Mums ir citi līderi, piemēram, Patriks Eliašs.”

„Kāpēc lai mēs kādu nepārsteigtu?” jautā Tomašs Pļekaņecs. „Zinām, ko varam paveikt. Ticam savai komandai un viens otram. Jā, mediji un fani īsti neredz mūs priekšgalā ar lielajām komandām, bet zinām, ka varam to izdarīt.”

Jubilārs atgriežas Ziemeļamerikā

Pirmdien Jāgrs svinēja trīsdesmit astoto dzimšanas dienu, bija labā noskaņojumā un dzina jokus ar reportieriem. „Puiši, sagaidu no jums lielas dāvanas, saņemt auto būtu jauki.”

Gaidāms, ka Jāgrs spēlēs otrajā maiņā ar Petru Čajaneku un Romanu Červenku, pirmo atvēlot Martinam Havlatam, Tomašam Pļekaņecam un Patrikam Eliašam. Uzbrucēja atgriešanās Ziemeļamerikā raisījusi interesi viņa pārstāvētajās komandās un Čehijā, jo KHL sezonas laikā tikai viens Prāgas kanāls pāris reižu nedēļā rāda Krievijas atklātā čempionāta spēles.

Pirms diviem gadiem Jāgrs paziņoja, ka paliktu „New York Rangers” sastāvā, ja klubs viņam divu sezonu laikā maksātu 15 miljonus ASV dolāru. Ņujorkieši variantu noraidīja un čehu superzvaigzne pārcēlās uz Sibīrijas pilsētu Omsku.

„Par nespēlēšanu Ņujorkā nedomāju,” teica Jāgrs. „Kad pieņem lēmumu, atpakaļ nav jāskatās. Var to iztēloties savā galvā, bet nezini, kā būtu realitātē.”

Spēlētājs uzskata, ka KHL ir grūtāks ceļojumu režīms. „Tagad Krievijā ir vairāk brīvības, sevi nav tik daudz jākontrolē. KHL spēle ir savādāka, daudz slidošanas. Ceļot ir sarežģītāk. NHL no Ņujorkas vienkārši jāaizbrauc līdz Vašingtonai un Pitsburgai.”

Izmantotie resursi:
winnipegfreepress.com
New York Daily News

  -4 [+] [-]

, 2010-02-16 22:37, pirms 14 gadiem
Rižička nav tas pats, kas vada Spartaku? Ja ir tas pats, tad atkal varēs teikt, kad uzvarējis, bet tablo raada ko citu! Melnaa seerija pret dinamo speleetajiem turpinaasies Rižičkam!

  +6 [+] [-]

, 2010-02-16 22:41, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Rižička nav tas pats, kas vada Spartaku? Ja ir tas pats, tad atkal varēs teikt, kad uzvarējis, bet tablo raada ko citu! Melnaa seerija pret dinamo speleetajiem turpinaasies Rižičkam!
Tas frukts ir Ržiha

  +4 [+] [-]

, 2010-02-16 22:45, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Rižička nav tas pats, kas vada Spartaku? Ja ir tas pats, tad atkal varēs teikt, kad uzvarējis, bet tablo raada ko citu! Melnaa seerija pret dinamo speleetajiem turpinaasies Rižičkam!
Nu, Spartaku vada Ržiga nevis Ružička, bet Ružīčka Spartakā spēlē, bet tas ir cits Ružīčka. Ja šitas Ružīčka ir čehs, tad tas Ružīčka ir slovāks. Karoč pilnīgas auzas!

     [+] [-]

, 2010-02-16 22:54, pirms 14 gadiem
Nu loģiski, Jāgram nu jau arī tie zelta laiki jau garām. Protams, vēl spēle super, bet laikam drīz jau karjeru beigs.

===============================
lvhokejs.lv - Hokejs vieno
Reģistrējies un diskutē ar citiem hokeja faniem.

  -2 [+] [-]

, 2010-02-16 22:59, pirms 14 gadiem
jaagrs ir pozitiivs dzheks, lai veicaas olimpiaadee, bet tikai, lai edzham neboja statistiku!

     [+] [-]

, 2010-02-17 11:16, pirms 14 gadiem
„Nav jautājumu par viņa spēles kvalitātēm, taču Jāgra loma varētu būt savādāka nekā savādāka,” pirmdien teica Čehijas treneris Rūžička.
jeibogu, trīs reizes lasiju, bet tā arī nesapratu kā tas domāts...