Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Tīruma: "Siguldā sanāca neplānoti daudz eksperimentēt"

Jānis Pārums

Tīruma: "Siguldā sanāca neplānoti daudz eksperimentēt"
Maija Tīruma (centrā)
Foto:Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kas aizvadītās nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja septīto vietu, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, kāpēc savu līdzjutēju priekšā neizdevās nostartēt kā cerēts.

"Nedaudz pietrūka laika savest kārtībā tehniku un arī sevi. Kā jau iepriekš stāstīju ir iegādāts jauns aptecētājs, kurš nebija nokrāsots, bet tas noteikti bija jāizdara, jo šī bija vienīgā (pēdējā) nedēļa, kad bijām mājās pirms olimpiskajām spēlēm. Treniņos aptecētājs netika izmēģināts, jo bija gatavs tikai piektdien. Treniņos ar veco aptecētāju biju lēna, lai arī nobraucu ļoti labi. Nolēmām atkal riskēt un sacensībās braukt ar jauno. Pirmajā braucienā "jautrība" sākās jau startā, kad muļķīgā kārtā man bija attaisījusies karabīne. Joprojām nav izskaidrojuma kā tas varēja notikt, bet tā būs laba mācība priekšdienām. Tikai žēl, ka notika tik atbildīgā startā nevis treniņos. Startā mums dots ļoti limitēts laiks, lai dotos trasē, tāpēc stress bija pamatīgs, jo likās, ka čempionāts beigsies turpat, jo bez karabīnes braukt nevaru. Viss beidzās nosacīti veiksmīgi, pēdējās sekundēs visu salabojām un varētu doties trasē," atzina Maija Tīruma.

"Protams, tas mani pamatīgi izsita no sliedēm un nebija vairs tā koncentrēšanās, ar kādu iepriekš devos uz startu," uzsvēra sportiste. "Arī pašu braucienu veicu ar kļūdām. Lai arī iepriekš nebija plānots, šis čempionāts tika veltīts daudz un dažādiem eksperimentiem, uzlabojumiem un jauninājumiem, jo diemžēl visas komandas paliek arvien ātrākas, bet mēs kaut kā esam apstājušies. "

Tīruma gan izteicās, ka ir arī pozitīvas tendences sakarā ar tehniku: "Svētdien pirms komandu sacensībām devos trasē kā atklājēja, ar jau kārtējiem jauninājumiem un pēc tam uzzinot laikus, bijām patīkami pārsteigti, ka salīdzinot ar pārējām meitenēm, kuras oficiāli piedalījās stafetē, biju nobraukusi visātrāk. "

Šobrīd kamaniņu sportisti jau devušies uz Itāliju, kur Čezānas trasē notiks kārtējais Pasaules kausa posms. "Jācer, ka jaunais variants būs ātrs arī šajā trasē, lai varu atkal atgūt pārliecību. Atklāti sakot, esmu nedaudz nogurusi no tā, ka kaut kas tiek mēģināts un pārtaisīts, bet tas ir vienīgais veids, kā uzlabot rezultātu. Saprotu arī to, ka tas jau ir daudz par vēlu, jo pēc pāris nedēļām ir olimpiāde un visu sezonu vajadzēja strādāt pie braukšanas stila un starta tehnikas, bet viss izvērtās savādāk. Varbūt labāk vēlāk nekā nekad. Viss notiek uz labu!"

  +3 [+] [-]

, 2010-01-26 02:29, pirms 14 gadiem
Maija, Tev izdosies

  +1 [+] [-]

, 2010-01-26 08:58, pirms 14 gadiem
Vai tad nebija iespējams dabūt laikus lai netaisītu ekspermentus Eiropas čempī???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-26 16:47, pirms 14 gadiem
Turies, Maija!!!
Inčukalns ar Tevi !!!