Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi

Andrejs Siliņš

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi
Olimpietis Sergejs Naumovs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

20.janvārī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sabiedrību iepazīstināja ar Latvijas olimpiešu parādes un sporta tērpiem startam XXI ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 12. līdz 28. februārim notiks Vankūverā (Kanāda).

Romualda Vambuta fotogalerija šeit:
Foto: Olimpieši demonstrē Vankūveras tērpus

Tērpus demonstrēja olimpiskās komandas kalnu slēpotāja Liene Fimbauere, hokejists Sergejs Naumovs, kamaniņu braucēji Maija Tīruma un Inārs Kivlenieks, kā arī distanču slēpošanas treneris Juris Ģērmanis. Mūsu delegācija Olimpisko spēļu atklāšanas parādē iesoļos tērpos, kuros dominēs trīs krāsu gammas – balta, sarkana un melna, ar iestrādātiem latvisku rakstu motīviem.

Skaidrojot krāsu izvēli olimpiešu tērpos, Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Vankūverā Žoržs Tikmers norādīja, ka: „Sarkanā un baltā krāsa tērpu dizainā, atbilstoši latvju etnogrāfijas skaidrojumiem, dod nepieciešamo psiholoģisko stabilitāti un enerģiju, stājoties uz Olimpiskās starta līnijas. Savukārt tērpu tumšie toņi – melnā un pelēkā krāsa, tērpos izvēlēti praktisku apsvērumu dēļ, jo Vankūverā februārī var būt sniegs vai lietus.”

Šoreiz tērpu autori ir no divām kompānijām. Parādes un brīvā laika apģērbu kolekciju un dizainu veidojusi Igaunijas kompānija „ATLM Dizain” (ATLM Design OU). Savukārt starta un iesildīšanās formas ziemas sporta veidos ražotas kompānijā „Adidas”. „Man ir bijis liels gods modelēt un izgatavot parādes un atpūtas tērpus Latvijas Olimpiskajai komandai,” prezentācijā norādīja „ATLM Dizain” līdzīpašniece un parādes un atpūtas tērpu dizainere Tia Orgna.

„Esmu pētījusi, izvēlējusies un visos kolekcijas tērpos izmantojusi latvisku rakstu motīvus, kas apvienoti ar mūsdienu augsto tehnoloģiju audumiem. Mans mērķis bija padarīt jūsu komandas ietērpus atšķirīgus no ierastajiem masu produkcijas apģērbiem, uzsverot Latvijas valstisko identitāti ar latvisku rakstu palīdzību. Ceru, ka esmu to sekmīgi panākusi, un Latvijas komanda šos tērpus ar prieku valkās,” teica T.Orgna.

Katram sportistam dalībai Olimpiskajās spēlēs izgatavoti pieci tērpu komplekti, katrs savām vajadzībām. Olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijai izgatavoti parādes tērpi, brīvajam laikam atpūtas tērpi, sacensībām starta formas, bet treniņu procesam iekštelpu un siltie treniņu tērpi. Olimpiskajās sacensībās Latvijas sportistus varēsim atpazīt pēc starta formām, kurās dominēs sarkanie toņi ar baltu apdari, bet parādes tērpi būs tumši ar baltiem akcentiem un spilgti sarkanu oderējumu.

Parādes un brīvā laika tērpus spilgtinās arī adītas baltas cepurītes un šalles ar sarkaniem ornamentiem. Apģērbu komplektā ir arī baltas un melnas bikses, cimdi, adīts džemperis un siltā jaka ar latvisku rakstu motīviem, tumši apavi, divas ceļasomas un sporta tērpi treniņiem iekštelpās un ziemas apstākļos ārā. Uz tērpiem izšūti uzraksti „Latvia” angļu valodā, kā arī LOK logo ar Olimpiskās komandas nosaukumu – „Latvian Olympic Team Vancouver 2010”.

Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu demonstrēšanas skate notika LOK ģenerālsponsora SIA „Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) telpās, kurās kā namatēvs klātesošos uzrunāja LMT prezidents Juris Binde. Viņš uzsvēra: „Latvijas Mobilais Telefons gan kā modernu pakalpojumu sniedzējs, gan kā ziedotājs atbalsta aktivitātes, kas palielina Latvijas atpazīstamību pasaulē. Olimpiskās spēles sniedz iespēju nest valsts vārdu pasaulē, kā arī stimulu jaunajai paaudzei tiekties uz jauniem ideāliem ne tikai sportā, bet arī tehnikā un kultūrā. Latvijas līdzjutējus atpazīst visā pasaulē un tā kā mēs esam slaveni arī kā tauta, kas dzied, LMT novēl, lai Vankūverā mūsu olimpieši bieži kāptu uz goda pjedestāla, bet līdzjutējiem būtu iemesls paust savas emocijas un dziedāt Latvijas himnu par godu savai valstij un sportistu uzvarām!”

Latviju no 2010. gada 12. līdz 28. februārim Vankūverā pārstāvēs aptuveni 60 olimpieši sešu sporta veidu desmit disciplīnās. Jau tagad zināms, ka Olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti startēs hokejā, biatlonā, kamaniņu sportā un šorttrekā, Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās veiksmīgi turpina piedalīties mūsu bobsleja, skeletona, ātrslidošanas un snovborda pārstāvji, bet par vietām komandā vēl jācīnās kalnu slēpošanā un distanču slēpošanā.

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta LOK ģenerālsponsori LMT un a/s „Latvijas Valsts meži”, LOK sponsori a/s „Swedbank” un a/s „Latvijas Gāze“, kā arī sadarbības partneris reklāmas kompānija „JCDecaux” un aviokompānija „Lufthansa“.

Informāciju sagatavoja:
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Ilze Āķe-Vīksne

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 14:45, pirms 14 gadiem
Sergejs Naumovs: "Forši tērpi, dizains citādāks nekā iepriekšējās reizēs. Ir komfortabli un arī skaisti. Bobsleja forma man ne īpaši patika. Bet es jau pie tādiem neesmu pieradis, domāju, ka bobslejistiem nebūs pretenziju. Esmu bijis gan Soltleiksitijas, gan Turīnas spēlēs, un atklāšanas parādes formas grūti salīdzināt. Soltleikā mums bija pirmā olimpiāde, viss šķiita skaisti un labi. Turīnā bija citādi tērpi, tādi mājīgi. Man šķiet, ka ar katrām olimpiskajām spēlēm tiek sperts solīt's uz priekšu."

  +6 [+] [-]

, 2010-01-20 14:47, pirms 14 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: Sergejs Naumovs: "Forši tērpi, dizains citādāks nekā iepriekšējās reizēs. Ir komfortabli un arī skaisti. Bobsleja forma man ne īpaši patika. Bet es jau pie tādiem neesmu pieradis, domāju, ka bobslejistiem nebūs pretenziju. Esmu bijis gan Soltleiksitijas, gan Turīnas spēlēs, un atklāšanas parādes formas grūti salīdzināt. Soltleikā mums bija pirmā olimpiāde, viss šķiita skaisti un labi. Turīnā bija citādi tērpi, tādi mājīgi. Man šķiet, ka ar katrām olimpiskajām spēlēm tiek sperts solīt's uz priekšu."
Nu skaidrs, ka Naumovam nepatika
';

  +4 [+] [-]

, 2010-01-20 14:48, pirms 14 gadiem
kasparsons2008 rakstīja: Nu skaidrs, ka Naumovam nepatika
laba bilde...

  -4 [+] [-]

, 2010-01-20 15:46, pirms 14 gadiem
Penis tāds neko!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-20 15:48, pirms 14 gadiem
kasparsons2008 rakstīja: Nu skaidrs, ka Naumovam nepatika
slapjais vakars

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 15:50, pirms 14 gadiem
Turīnas tērpi bija skaistāki, vinīgi kas man patīk ir džemperīši ar nacionālajiem rakstiem

  -2 [+] [-]

, 2010-01-20 17:17, pirms 14 gadiem
man galigi nepatik, nop galigi garam. prosta melnas bikses. labi,-dzempers un cepurite ar tautas rakstu ir ok. bet krasas, dizains garam. zel gan ka tadai mazai nacija olimpiade bus nemanami.