Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Olimpieši redzami Latvijas ielās

Jānis Pārums

Mēnesi pirms XXI Ziemas Olimpiskajām spēlēm Vankūverā (Kanāda), Latvijas lielāko pilsētu ielās sākusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) reklāmas kampaņa, kurā trīs Latvijā labi pazīstami olimpieši atgādina par gaidāmajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm un līdzjutēju atbalstu Latvijas olimpiskajai komandai.

Rīgā un vēl septiņās Latvijas pilsētās - sabiedriskā transporta pieturvietās un vides reklāmas stendos redzami boblejista Jāņa Miņina, kamaniņu braucējas Maijas Tīrumas un Latvijas hokeja izlases vārtsarga Edgara Masaļska fotoportreti, kas veidoti no interneta portāla "Draugiem.lv" lietotāju profila bildēm.

"Iespējams, stāvot kādā no sabiedriskā transporta pieturvietām un pētot projekta "Vienoti uzvarai!" plakātus, jūs atradīsiet kādu labu draugu vai sen aizmirstu paziņu, bet vislabākajā gadījumā ieraudzīsiet arī pats sevi kā mazu, bet neatņemamu un svarīgu projekta sastāvdaļu," norādīja A.Vrubļevskis.

Jau iepriekš informējām, ka pagājušā gada decembrī LOK sadarbībā ar "Draugiem.lv" aicināja portāla lietotājus pievienoties Vankūveras Ziemas olimpisko spēļu dalībnieku portretu izveidei. Lai piedalītos akcijā, bija jādod atļauja izmantot savu fotogrāfiju projektā.

Atbalstu LOK akcijai deva gandrīz 25 000 sporta draugu. Savukārt viena olimpieša mozaīkas izveidei izmantotas 5000 fotogrāfijas.

Pateicoties vides reklāmas kompānijas "JCDecaux" atbalstam, plakātus var redzēt - Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Siguldā, Valmierā un Ventspilī.

Akcijas sauklis ir "Vienoti uzvarai!", kas iezīmē Latvijas sporta draugu un atbalstītāju vienotību ar sportistiem olimpiskajās spēlēs, kurās sagaidāmas cīņas ne tikai ar konkurentiem, bet arī pašiem ar sevi. Turklāt sportisti ne reizi vien atzinuši, ka tautiešu vienotība un līdzpārdzīvojums olimpiskajā stadionā un arī pie televīzijas ekrāniem ir bijis kā milzīgs enerģijas lādiņš, kas palīdzējis sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus.

Projekta dizainu izstrādāja "Rhino dizaina aģentūra", sportistu fotogrāfiju autors Viesturs Masteiko.

Latviju no 2010. gada 12. līdz 28. februārim Vankūverā pārstāvēs aptuveni 60 olimpieši sešu sporta veidu desmit disciplīnās. Jau tagad zināms, ka Olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti startēs hokejā, biatlonā, kamaniņu sportā un šorttrekā, savukārt olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās veiksmīgi turpina piedalīties mūsu bobsleja, skeletona, ātrslidošanas un snovborda pārstāvji, bet par vietām komandā vēl jācīnās kalnu slēpošanā un distanču slēpošanā.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe-Vīksne, LOK sabiedrisko attiecību speciāliste

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 15:18, pirms 14 gadiem
shady123 rakstīja: Masalskis ir draugos?
Fotoportreti būs veidoti no draugiem.lv lietotāju profila bildēm un tam nav nekāda sakara ar Masaļski draugos.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 15:25, pirms 14 gadiem
shady123 rakstīja: Masalskis ir draugos?
cirvis

     [+] [-]

, 2010-01-12 16:49, pirms 14 gadiem
ka tik lieki naudu izsviest

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 18:17, pirms 14 gadiem
shady123 rakstīja: Masalskis ir draugos?
ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-12 18:57, pirms 14 gadiem
un sakars ? bezsakars... kāds vēl padomās ,ka tur piedalīsies 3 cilvēki ?

     [+] [-]

, 2010-01-12 21:22, pirms 14 gadiem
sodien mekleeju sevi masalska bildee neatradu!

     [+] [-]

, 2010-01-13 16:05, pirms 14 gadiem
Interesanti, cik tas maksā ?
Priekš kam šādi jātērē līdzekļi ?
Pilnīgi bezjēdzīga reklāma, tāpat kā tā, kas ir televīzijā.