Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidē WBA un IBO titula cīņa vidējā svarā: Golovkins pret Maklinu

Jānis Pārums

Šonedēļ, naktī no sestdienas uz svētdienu, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā boksa cīņu starp Pasaules Boksa Asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa Organizācijas (IBO) titula īpašnieku vidējā svarā (līdz 72.6kg) Genādiju Golovkinu un bijušo Īrijas, Lielbritānijas un Eiropas čempionu vidējā svarā Metjū Maklinu. Boksa cīņu latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Elvis Mihaiļenko un Aivars Zahārovs.

Genādijs Golovkins pret Metjū Maklinu

31 gadu vecais krievu un korejiešu izcelsmes Kazahstānas bokseris Genādijs Golovkins par WBA pasaules čempionu kļuva 2010.gadā, kad Felikss Šturms tika pasludināts par WBA Superčempionu. Golovkins ir uzvarējis visās savās 26 profesionālajās cīņās, 23 no tām priekšlaicīgi. Kazahstānas bokserim ir labākais ar nokautu uzvarēto cīņu procents vidējā svarā visā WBA pastāvēšanas vēsturē. Kā amatieris Golovkins 2003.gadā Bangkokā kļuva par pasaules čempionu un 2004.gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu. Metjū Maklins ir bijušais Īrijas, Lielbritānijas un Eiropas čempionus vidējā svarā. Maklins savās 33 profesionālajās cīņās izcīnījis 29 uzvaras.

Līdz sestajam raundam Maklins gulēs uz dēļiem

VSB komentētājs Elvis Mihaiļenko: „Golovkins ir labs bokseris un nedomāju, ka Maklins izturēs ilgāk par sešiem raundiem. Pagājušajā gadā īrs nostāvēja 11 raundus pret Serhio Martinesu. Bet jāņem vērā, ka argentīnietis bija jau 37 gadus vecs un aizvadīja savu 53 profesionālo cīņu. Golvkins ir jaunāks, pietiekami ambiciozs un uzreiz sāks cīņu ļoti aktīvi. Turklāt viņš noteikti ir augstākas klases bokseris, jau kā amatieris bijis pasaules čempions, olimpiskais vicečempions. Vienīgā iespēja Maklinam ir nolikt pretinieku uz grīdas ar kādu nejaušu, spēcīgu sitienu. Nevienam gan tas līdz šim nav izdevies. Golovkins ir ātrāks, spēcīgāks, meistarīgāks. Kā jau teicu, domāju, ka līdz sestajam raundam Maklins gulēs uz dēļiem.”