Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā pasaules čempionātu treka riteņbraukšanā

Andrejs Siliņš

Šonedēļ Viasat Sport Baltic (VSB) piedāvā Pasaules čempionātu treka riteņbraukšanā Francijas pilsētā Senkventīnā. Sacensības notiks National Velodrome, kurā vietas paredzētas 5000 skatītājiem.

Pasaules čempionāta piecās sacensību dienās tiks sadalīti kopumā 17 medaļu komplekti, un kā vienmēr galvenie favorīti būs Lielbritānijas un Austrālijas sportisti. Savās mājās labi sagatavojušies būs arī francūži, savukārt Itālijas riteņbraucēji centīsies paveikt to, ko viņiem nav izdevies iepriekšējos 18 gadus - izcīnīt medaļu pasaules čempionātā.

Diemžēl Latvijas sportisti šajā čempionātā nestartēs. Vienīgā Baltijas valstu pārstāve būs Lietuva, kas Francijā ieradusies četru dāmu sastāvā. Interesanti būs pavērot, kā čempionātā klāsies Krievijas sportistiem - viņi vairāk nekā mēnesi pirms čempionāta trenējušies Lietuvā, Paņevēžas trekā

Pēteris Siksnis, Viasat Sport Baltic komentētājs:
“Iespējams, ka tieši šajā čempionātā tiks labots kāds treka riteņbraukšanas rekords. Proti, austrāliete Anna Mīrsa var kļūt par Pasaules čempionātu zelta medaļu rekordisti. Pašlaik viņai un Francijas sportistei Felīsijai Balanžē ir pa 10 zelta medaļām, bet francūziete sportistes karjeru jau beigusi. Pagājušā gada čempionātā austrālietei zelta medaļu iegūt neizdevās.

Čempionātā var krist arī citi rekordi, jo sportisti Francija ieradušies maksimāli labākajā formā. Pirmkārt, šīs trekistiem ir sezonas svarīgākās sacensības. Otrkārt, šeit jācīnās par svarīgajiem punktiem Riodežaneiro Olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Čempionāta rīkotāji parūpējušies par kādu jauninājumu - dažās disciplīnās pie sportistu braucamajiem būs piestiprinātas kameras, kas televīzijas skatītājiem dos iespēju tiešraidē redzēt notiekošo trekā. Ņemot vērā, ka trekā sportisti attīsta milzīgu ātrumu un neiztiek bez kritieniem, tas sola nebijušas emocijas."

Riteņbraukšana kanālā Viasat Sport Baltic:

• Ceturtdien, 19.februārī 19:50 Pasaules čempionāts treka riteņbraukšanā.
• Piektdien, 20.februārī 23:00 Pasaules čempionāts treka riteņbraukšanā.
• Svētdien, 22.februārī 02:00 Pasaules čempionāts treka riteņbraukšanā.

     [+] [-]

, 2015-02-19 16:01, pirms 9 gadiem
Latvijā treks jau labu laiku nav aktuāls.. diemžēl!

Šaubos vai būs ievērības cienīgi pārraižu reitingi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-19 17:09, pirms 9 gadiem
Kāpēc mūsu BMX pārstāvji kas netiek lielajā komandā nemēģina neko trekā darīt? Ātruma īpašības ir labas, trekā ir visādas iespējas izcelties.. sprints, hīts... arī uz OS ir iespēja tikt interesanti būtu redzēt Štrombergu ar savu "zirga" minienu trekā, piemēram sprintā vai 1km hītā

     [+] [-]

, 2015-02-19 17:24, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kāpēc mūsu BMX pārstāvji kas netiek lielajā komandā nemēģina neko trekā darīt? Ātruma īpašības ir labas, trekā ir visādas iespējas izcelties.. sprints, hīts... arī uz OS ir iespēja tikt interesanti būtu redzēt Štrombergu ar savu "zirga" minienu trekā, piemēram sprintā vai 1km hītā
Varbūt BMX-istiem trekā "trauma" kopš 2000.gada Sidnejas spēlēm... Un nav jau arī treka Latvijā. Viens neuzbūvēts tā arī kaut kur sapuva.

     [+] [-]

, 2015-02-19 17:40, pirms 9 gadiem
petkins rakstīja: Varbūt BMX-istiem trekā "trauma" kopš 2000.gada Sidnejas spēlēm... Un nav jau arī treka Latvijā. Viens neuzbūvēts tā arī kaut kur sapuva.
Murjāņos joprojām šķiet pūst vāciešu dāvinātais treks.. tas ka Latvijā nav treka tas neliedz kļūt par augstas klases trekistiem.. Ķikša un Bērziņa laikā arī Latvijā treka šķiet nebija (vismaz neatceros ka tāds būtu bijis)!

Varbūt ka ir trauma, bet tā ir iespēja nokļūt OS.. RIO noteikti vairs nē, bet uz 2020 gadu gan varētu pacensties!

     [+] [-]

, 2015-02-19 17:58, pirms 9 gadiem
Vel gribēju piebilst un pateikt VSB "lielu paldies" par "pieņemamajiem" pārraižu laikiem.. it sevišķi 6dien un 7dien.. kurš gan 2os naktī neskatīsies treku ierakstā? Protams ka visa Latvija būs pie VSB kanāla!!

     [+] [-]

, 2015-02-20 03:15, pirms 9 gadiem
Kādreiz mums trekā bija Meistari - Ķiksis, Bērziņš u.c. Diemžēl tagad šī riteņbraukšanas nozare palaista pašplūsmā, aizmirstībā... Un nav nekādu īpašu motivāciju skatīties, ja mūsējo tur nav un nebūs.