Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Vācijas kausa futbolā finālu komentēs Anatolijs Kreipāns

Andrejs Siliņš

Vācijas kausa futbolā finālu komentēs Anatolijs Kreipāns
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ „Viasat Sport Baltic” tiešraidē pārraidīs Vācijas kausa finālu. Sestdien Berlīnes Olimpiskajā stadionā par otru nozīmīgāko Vācijas futbola titulu savā starpā spēlēs Dortmundes „Borussia” un Minhenes „Bayern”. Spēli latviešu valodā komentēs pieredzes bagātais Anatolijs Kreipāns un tā būs vērojama 12.maijā 20:50 tikai „Viasat Sport Baltic” kanālā.

Klāt fināls Vācijā

Vācijas kausu pirmo reizi izcīnīja 1935.gadā un toreiz tas saucās “von Tschammer und Osten Pokal” – Vācijas sporta ministra Hansa fon Čammera un Ostena vārdā (Hans von Tschammer und Osten). Pirmo Vācijas kausu ieguva „1.FC Nuremberg”, finālā ar 2:0 uzvarot „Gelzenkirhenes Schalke 04”. Minhenes „Bayern” kausu ieguvuši piecpadsmit, bet Dortmundes „Borussia” divas reizes. Bavārijas klubs pēdējo reizi to izcīnīja 2010.gadā, Dortmundes „Borussia” 1989.gadā. Sešas reizes Vācijas kausu izcīnījuši Brēmenes „Werder” futbolisti un piecas reizes pie kausa tikusi komanda „Gelzenkirhenes Schalke 04”. 2011.gadā Vācijas kausu ieguva „Gelzenkirhenes Schalke 04”, finālā ar 5:0 sagraujot 2.bundeslīgas klubu „MSV Duisburg”.

Trūkst tikai Vācijas kausa…

Vācijas kausa finālu latviešu valodā komentēs „Viasat Sport Baltic” (VSB komentētājs) Anatolijs Kreipāns. Viņš par Vācijas kausa finālu spēli: “Minhenes „Bayern” Vācijas kausu futbolā ir ieguvis 15 reizes, Dortmundes „Borussia” – divas reizes, bet tikai otro reizi abas komandas spēlēs finālā. 2008.gadā ar 2:1 papildlaikā uzvarēja minhenieši. Viņiem ir pietiekami daudz stimulu uzvarēt arī šoreiz – pēdējos divos gados tieši Dortmundes komanda nav ļāvusi titulētākajam Vācijas futbola klubam uzvarēt Bundeslīgā, bet „Bayern” galvenajam trenerim Jupam Hainkesam viņa trenera karjeras laikā iegūto trofeju skapī trūkst tikai Vācijas kausa... Taču minheniešiem jāpatur arī prātā tas, ka tieši pēc nedēļas viņus gaida Čempionu līgas fināls savā laukumā pret Londonas „Chelsea”... Dortmundes „Borussia” stimuli? Līdz šim vēl nekad vienā sezonā nav izdevies iegūt gan čempionu titulu, gan kausu. Un vispār – uzvarēt vēlreiz „Bayern”, turklāt tagad jau Vācijas kausa finālā – tas jau pats par sevi ir lielākais stimuls!”

Vairāk: Viasat / Sports / Skaties Viasat

     [+] [-]

, 2012-05-10 15:18, pirms 12 gadiem
tad jau visa Vācija dzirdēs Toļiku, ja translēs tikai VSB? ebal, vot čalis progresē ne pa gadiem!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-12 16:44, pirms 12 gadiem
Labi, ka nav zaharovs.