Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidē: Marko Huks trešo reizi pret Olu Afolabi

Jānis Pārums

VSB tiešraidē: Marko Huks trešo reizi pret Olu Afolabi
Ola Afolabi
Foto: Reuters/Scanpix

Šonedēļ, naktī no sestdienas uz svētdienu, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā divas boksa cīņas - Pasaules Boksa Organizācijas (WBO) čempions 1.smagajā svarā bosniešu izcelsmes vācietis Marko Huks aizstāvēs savu titulu cīņā ar angli Olu Afolabi un argentīnietis Markoss Maidana aizstāvēs savu Pasaules Boksa Asociācijas (WBA) starptautisko titulu pusvidējā svarā pret amerikāni Hosesito Lopesu. Boksa cīņas latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Elvis Mihaiļenko un Aivars Zahārovs.

Marko Huks pret Olu Afolabi

Marko Huks savu pirmo pasaules čempiona titulu 1.smagajā svarā izcīnīja 2009.gadā, pēc punktiem uzvarot argentīnieti Viktoru Emilio Ramiresu. WBO titulu Marko aizstāvējis jau desmit reizes, pēdējā mačā uzvarot turku Firatu Arslanu. Karjeras laikā Huks uzvarējis 34 cīņās no 37 un reizi cīnījies neizšķirti. Ola Afolabi 2009.gadā pēc uzvaras pār Velsā dzimušo britu Enco Makarinelli jau bija ticis pie WBO titula 1.smagajā svarā. Taču to zaudēja jau nākamajā cīņā Marko Hukam. Profesionālās karjeras laikā Afolabi izcīnījis 19 uzvaras, piedzīvojis 2 zaudējumus un 4 reizes cīnījies neizšķirti.

Markoss Maidana pret Hosesito Lopesu

Maidana ir 29 gadus vecs argentīniešu bokseris, šobrīd WBA starptautiskā titula īpašnieks pusvidējā svarā. Profesionālās karjeras laikā uzvarējis 33 no 36 cīņām, 30 no tām priekšlaicīgi. Pēc zaudējuma 2012.gada februārī cīņā ar Devonu Aleksanderu, Maidana uzvarējis Hesusu Soto Karasu un Anhelu Martinesu. Lopess ir 28 gadus vecs meksikāņu izcelsmes amerikāņu bokseris, kurš uzvarējis 30 no savām 36 profesionālajām cīņām. Pagājušā gada septembrī Lopess 5.raundā ar tehnisko nokautu zaudēja meksikānim Saulam Alvaresam.

Ja Afolabi uzlabos aizsardzību, var nolikt Huku uz dēļiem

VSB komentētājs Elvis Mihaiļenko: „Marko Huks un Ola Afolabi savā starpā cīnīsies jau trešo reizi. Jau otrajā cīņā Afolabi pēc būtības uzvarēja, tomēr tiesneši uzskatīja, ka bija neizšķirts. Viņš ir ātrs, spēcīgs, tomēr galvenais mīnuss ir aizsardzība. Afolabi zemu tur roku, izlaiž daudz sitienu. Ja uzlabos aizsardzību, pārādīsies iespēja nolikt Huku uz dēļiem. Uz uzvaru pēc punktiem Afolabi nevajdzētu cerēt. Huks ir mazliet vienveidīgs, bet spēcīgs, drosmīgs un par sevi pārliecināts bokseris. Turklāt viņam galvenais būs noturēties līdz cīņas galam, kas ir ievērojami vienkāršāk nekā mēģināt pretinieku dabūt uz grīdas. Otrajā cīņā favorīts ir argentīnietis Maidana. Nedomāju, ka Lopess noturēsies ilgāk par piekto, sesto raundu. Maidana ir stiprs, ātrs un ar ļoti spēcīgu sitienu no labās. Lopesam nav pārsvars ne fiziskajā spēkā, ne ātrumā, ne meistarībā.”

Marko Huks pret Olu Afolabi un Markoss Maidana pret Hosesito Lopesu kanālā VSB:

• Sestdien, 8.jūnijā 23:30 WBO titula cīņa 1.smagajā svarā. M.Huks – O.Afolabi
• Svētdien, 9.jūnijā 4:00 WBA starptautiskā titula cīņa pusvidējā svarā. M.Maidana – H.Lopess

     [+] [-]

, 2013-06-08 13:10, pirms 11 gadiem
Jāskatās, vismaz Maidana Vs Lopess noteikti.

     [+] [-]

, 2013-06-10 10:07, pirms 11 gadiem
(Huks - Afolabi) uzvar Huks pēc punktiem 114-114, 115-113, 117-111

(Maidana - Lopess) uzvar Maidana ar TKO 6 raundā.