Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB kanālā Starptautiskās tenisa premjerlīgas otrais posms

VSB kanālā Starptautiskās tenisa premjerlīgas otrais posms
Rodžers Federers
Foto: SIPA/Scanpix

Šonedēļ "Viasat" sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB) piedāvā Starptautiskās tenisa premjerlīgas otro posmu – Indijas "Aces", AAE "Royals", Manilas "Mavericks" un Singapūras "Slammers" komandās pulcētie pasaules labākie tenisisti sacentīsies 12 000 skatītājiem paredzētajā Singapūras arēnā. Baudiet tenisu kanālā "Viasat Sport Baltic"!

Četrās Starptautiskās tenisa premjerlīgas komandās – Indijas "Aces", AAE "Royals", Manilas "Mavericks" un Singapūras "Slammers" ir pulcēti labākie pasaules tenisisti un tenisistes. Indijas "Aces" sastāvā ir trīs bijušie ATP un WTA ranga pirmie numuri - Rodžers Federers, Pīts Samprass un Ana Ivanoviča. AAE "Royals" pārstāv šobrīd labākais pasaules tenisists Novaks Džokovičs, 2001. gada Vimbldonas čempions Gorans Ivanisevičs un savulaik WTA reitinga pirmo rindiņu aizņēmusī Karolīna Vozņacki. Manilas "Mavericks" godu aizstāv Vimbldonas, US Open un Olimpiskais čempions Endijs Marejs, un vēl divas bijušās pasaules pirmās raketes – Karloss Moija un Marija Šarapova. Un, visbeidzot, Singapūras "Slammers" pārstāv 2010. gada Vimbldonas finālists, šobrīt ATP ranga septītais numurs Tomass Berdihs un amerikāņu superduets - Andrē Agasi un planētas spēcīgākā tenisiste Serēna Viljamsa.

Katrā posmā katra komanda ar katru izspēlē maču, kas sastāv no pieciem setiem. Katrā setā savā starpā spēkojas vīrieši, sievietes, veterāni, kā arī vīrieši dubultspēlēs un dāma ar kungu jauktajās dubultspēlēs. Šo piecu setu maču uzvar un iegūst četrus punktus tā komanda, kura uzvarējusi vairāk geimus nevis setus. Pie punktiem, atkarībā no iegūto geimu skaita, tiek arī maču zaudējusī komanda.

Pirmajā posmā Manilā visus savus mačus uzvarēja Indijas "Aces", divos mačos panākumus svinēja AAE "Royals", pie vienas uzvaras tika Manilas "Mavericks", bet Singapūras "Slammers" zaudēja visos trijos mačos. Par uzvarētāju kļūs tā komanda, kura sakrās visvairāk punktu visos četros turnīros. Galvenā balva komandai - viens miljons ASV dolāru (800 tūkstoši eiro).

Māris Rozentāls, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Pirmais turnīrs Manilā apliecināja, ka tenisisti šīm sacensībām ir gatavojušies nopietni. Lai arī ik pa brīdim mači notiek ar humoru un nepiespiestā gaisotnē, jūtams, ka katram uzvara ir ļoti svarīga, jo jācīnās par savu komandu. Neapstiprinājās skeptiķu paredzētais, ka daudzi no kādreizējiem vai tagadējiem spēlētājiem nebūs sportiskā formā. Gluži pretēji – redzams, ka viņi ir gatavojušies un laukumā spēkus netaupa.

Pirmā turnīra pirmajā sacensību dienā spēlētājiem nelielas problēmas radīja šo sacensību īpašo noteikumu ievērošana un punktu skaitīšanas sistēma, tāpat mazas kļūdiņas bija redzamas pašiem turnīra rīkotājiem, taču jau nākamajās sacensībās visam jābūt vislabākajā kārtībā.
Singapūras turnīra dalībnieku galīgais sastāvs tiks paziņots īsi pirms maču sākuma, taču skaidrs, ka izmaiņas būs – komandas gaida pievienojamies Pītu Samprasu un Andrē Agassi, tāpat šaja turnīrā vēl nav spēlējuši Rodžers Federers, Novāks Džokovičs un Karolīna Vozņacki."

Starptautiskā tenisa premjerlīga kanālā "Viasat Sport Baltic":
• Otrdien, 2. decembrī 10:00 Indijas "Aces" - AAE "Royals"
• Otrdien, 2. decembrī 13:30 Singapūras "Slammers" - Manilas "Mavericks"
• Trešdien, 3. decembrī 10:00 Manilas "Mavericks" - AAE "Royals"
• Trešdien, 3. decembrī 13:30 Singapūras "Slammers" - Indijas "Aces"
• Ceturtdien, 4. decembrī 10:00 Manilas "Mavericks" - Indijas "Aces"
• Ceturtdien, 4. decembrī 13:30 Singapūras "Slammers" - AAE "Royals"

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
"Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja