Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Karašausks pamet "Skonto"

Karašausks pamet "Skonto"
Arturs Karašausks šosezon vairs nespēlēs "Skonto" komandā.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

18 gadus vecais futbola talants Arturs Karašausks spilgti iesāka šo sezonu, taču tagad ir pametis "Skonto" komandu. Sākumā līdz gada beigām, bet pēc tam jau redzēs...

"Karašausks ir pāraudzis Latvijas čempionāta līmeni," ar šādu atziņu "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs skaidroja to, ka 18 gadus vecais uzbrucējs pat netika pieteikts pēdējam mačam pret Daugavpils "Daugavu" (1:1). Iepriekšējā spēlē pret Rēzeknes "Blāzmu" Karašausks palika uz rezervistu soliņa, kas liecināja, ka kaut kas nav kārtībā.

2009. gada sezonas noslēgumā Karašausks, guvis 10 vārtus 18 spēlēs "Olimpa/RFS" sastāvā, saņēma balvu kā Latvijas jaunatnes labākais futbolists un tika paaugstināts uz "Skonto". Arī šajā komandā talantīgais uzbrucējs turpināja gūt vārtus un tika atzīts par "LMT virslīgas" labāko spēlētāju aprīlī. Un tad Starkovs nolēma audzināt jauno futbolistu siltumnīcas apstākļos - nekādas intervijas vai īpašas uzmanības izpausmes, jo tas taču varot sagrozīt galvu jaunajam puisim. Treneris pat izvirzīja konkrētu nosacījumu - ar žurnālistiem varēsi runāt vienīgi pēc tam, kad būsi iesitis 20 vārtu šīs sezonas Latvijas čempionātā. Karašauska dīvainie sargāšanas mēģinājumi atgādināja par pieredzētām situācijām ar citiem "Skonto" talantiem: ar Aleksandru Cauņu, senāk ar Kristapu Blanku.

Starkovs baidās, ka jaunie futbolisti varētu saslimt ar zvaigžņu slimību, un izvēlas vieglāko risinājumu, maksimāli izolējot viņus no sabiedrības. Pēdējos gados efekts iznācis pretējs cerētajam, jo perspektīvie puiši apstājās izaugsmē un pamazām panīka. Varbūt neliela palidināšanās uzslavu mākoņos (Latvijā taču nevar uzlidot augstu!) stimulētu jauno futbolistu pašapziņu un progresu?!

Treneris Starkovs tik ļoti "sagruzīja" Karašausku, ka vienā no sezonas svarīgākajiem mačiem - Eirokausos pret "Portadown" - viņam pēc nomainīšanas pat negribējās sēdēt uz komandas rezervistu soliņa. Šīs spēles pirmajā puslaikā Karašausks bija viens no aktīvākajiem laukumā, taču pārtraukumā pēkšņi tika nomainīts. Tas bija ļoti spēcīgs signāls par to, ka jaunā futbolista un pieredzējušā trenera attiecībās nav normālas.

Starkovs aizvien mazāk rēķinājās ar Karašauska palīdzību, un viņš nolēma meklēt laimi ārzemēs. Atrādīšanās vienā no spēcīgākajiem Ukrainas klubiem - Dņepropetrovskas "Dnipro" - beidzās ar uzslavām un cerīgām sarunām par pāreju, kas pārtrūka pēc transfēra summas nosaukšanas. Tagad "Skonto" un "Dnipro" sarunu raundā iestājies otrais etaps, jo vakar tika panākta vienošanās par Karašauska īri līdz šā gada beigām. Ukraiņu kluba treneri nekavējoties gribēja ieraudzīt uzbrucēju savā nometnē, bet pagaidām viņš ir aizbraucis uz Maskavu, kur ceturtdien vakarā Latvijas U-19 izlases sastāvā tiksies ar vienaudžiem no Krievijas. Paredzams, ka Karašausks trenēsies kopā ar "Dnipro" pamatsastāvu, un pēc viņa parādītā treniņos tiks noteikts, kurā komandā spēlēt - pirmajā vai dublieros. Bet ziemā tiks lemts par futbolista turpmāko karjeru. Galvenais, lai visās intrigās talants nepazūd!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-31 09:52, pirms 14 gadiem
Skonto....

  -1 [+] [-]

, 2010-08-31 10:00, pirms 14 gadiem
un Starkovs...

     [+] [-]

, 2010-08-31 10:23, pirms 14 gadiem
Uzreiz likās,ka Karašausks tos 20 vārtus neiesitīs..

  +1 [+] [-]

, 2010-08-31 10:25, pirms 14 gadiem
tāpat ātrāk vai vēlāk atgiezīsies skonto
Slēpts komentārs: NIPEM

  +6 [+] [-]

, 2010-08-31 14:18, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: KO??? pag, pag, pag.. vai jūs maz apjēdzat par ko pārmetat Starkovam? Par to, ka viņš saudzēja savu spēlētāju! Kas jūs pilnīgi atmaroziki esat? Starkovs pareizi darija, gribēja, lai puika cenšas un turpina progresēt, bet īpašs progress šosezon nav bijis - bet kur tur Starkova vaina? atvainojiet, jūs esat pilnīgi .... ? Tagad jūs vainosiet Starkovu, ka spēlētājs nav gana progresējis?

nožēlojams raksts. Tad, kad visā Eiropā sākas kvalifikācijas mači autors izdomā nomelnot treneri dēļ tā, ka ierobežojis viņa runāšanu ar žurnālistiem. Nabaga Askolds nav dabūjis interviju... no žē lo ja mi!
Ko uzvilcies?Ja patīk Starkovs,uzdāvini puķes...

     [+] [-]

, 2010-09-01 00:04, pirms 14 gadiem
Interesanti, ka aktīvais Karašausks tika nomainīts spēlē, kur par Portadown uzvaru totalizatoros bija labs koeficients, turklāt futbolistiem jau trīs mēnešus tad nebija maksātas algas. Un tad ap to laiku, it kā starp citu, futbolisti sāka doties projām.

     [+] [-]

, 2010-09-01 15:28, pirms 14 gadiem
da Silva, Tu smiekligs esi, ja nezinu kur klubs dabūja naudu, tad nerunā muļķības. nekāds sakars ar toto nav.

p.s. gutbolisti sāka doties uz pārbaudēm, jo tak vasaras transfērs bija atvērts.
tā notiek katru vasaru!

Kara netika uz soliņa nosēdināts tikai tapēc, lai nesakaptu galvā, bija vēl citas lietas, bet ne jau tik traki viss, kā citi mediji zinjoja.
Starkovs ir stingrs, treneris un ar vinju nav viegli, to visi zin.
bet viennozimigi vainot vinju arī nevajag, tā kā šeit izdarits.

Dragoo.