Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Žigajevs parādīja, ka ne velti saņēma labākā spēlētāja balvu augustā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Žigajevs parādīja, ka ne velti saņēma labākā spēlētāja balvu augustā"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakardienas līderu cīņas LMT Virslīgā starp Rīgas "Skonto" un FK "Ventspils" (1:0) domās par maču pēcspēles preses konferencē dalījās abu komandu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Nunsio Zavetjēri.

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Domāju, ka spēle bija visai atklāta un skatītājiem droši vien interesanta, netrūka momentu. Esmu apmierināts ar to, ka mani spēlētāji parādīja raksturu un arī meistarību. Varu atzīmēt, ka to spēlētāju, kas bija pieaugušo un U-21 izlasē, darbībā bija jūtamas noguruma sekas. Uzvarēts svarīgs mačs, un ceru, ka nezaudēsim tempu līdz pat čempionāta izskaņai. Priekšā vēl trešdaļa čempionāta, tā ka jādomā tikai par nākamajām spēlēm. Centīsimies tajās punktus nezaudēt ne pret vienu."

Starkovs arī komentēja divu Latvijas izlases futbolistu - Aleksandra Cauņas un Jurija Žigajeva - darbību šajā spēlē centra pussarga pozīcijās: "Cauņa šodien nebija gatavs fiziski, šķiet, ir mazliet noguris pēc izlases mačiem. Skaidrs, ka viņš nospēlēja tā, kā šobrīd var, taču potenciāli šis futbolists ir spējīgs darboties labāk. Žigajevs savukārt bija labākais "Ventspils" spēlētājs pretinieku sastāvā. Laiks rādīs, cik spējīgs viņš būs šajā pozīcijā. Taču šodien Žigajevs parādīja, ka ne velti ir izpelnījies pagājušā mēneša labākā spēlētāja balvu."

FK "Ventspils" galvenais treneris Nunsio Zavetjēri: "Komplimenti manas komandas spēlētājiem, kuri maču aizvadīja labā līmenī. Ļoti apmierināts esmu ar pirmo puslaiku, otrajā puslaikā savukārt mazliet zaudējām paškontroli. Manā skatījumā vismaz neizšķirtu bijām pelnījuši. 14 reižu sitām pa pretinieku vārtiem, taču problēma tā, ka trūka precizitātes - tikai četri sitieni bija vārtu rāmī. Tātad ļoti daudz jāstrādā, lai progresētu. Galu galā komplimenti jāizsaka arī "Skonto", kas šodien parādīja, ka pelnīti ieņem 1. vietu turnīra tabulā.

Protams, "Skonto" šobrīd ir lielas priekšrocības pret mums un Liepāju, kuru joprojām uzskatu par spēcīgāko komandu valstī. Šodien savā starpā tikās divas jaunākās čempionāta komandas, kas parādīja saturīgu spēli, un es uzskatu, ka tas ir svarīgi visa Latvijas futbola attīstībai. Ceru, ka arī turpmākie čempionāta mači būs tikpat interesanti. Ja "Skonto" paliks 1. vietā, es būšu pirmais sveicējs." Savukārt Starkovs atzīmēja, ka šāda situācija ar jaunajiem spēlētājiem viņam kā izlases trenerim nebūt nav pati parocīgākā: "Ir labi, ka spēlē daudz jauno, taču es šeit redzu arī sliktumu - labākajām komandām vienmēr jāgatavo spēlētāji nacionālajām izlasēm. Mums šodien sanāk tā, ka tiek gatavoti spēlētāji jauniešu izlasēm"

Itāļu speciālists arī slavēja Jurija Žigajeva centīgo sniegumu laukumā: "Viņa lietderību laukumā izsaka skaitļi - Žigajevs ir mūsu labākais bombardieris, arī šodien aizvadīja labu maču. Izmantoju viņu laukuma centrā, lai izpaustos spēlētāja snaipera dotības un būtu iespēja spēlēt viens pret vienu centrā. Varu atzīmēt, ka viņš dod ļoti lielu labumu mūsu komandai."

  +2 [+] [-]

, 2010-09-13 09:36, pirms 14 gadiem
izdari secinajumus un laid laukuma izlases mačos

     [+] [-]

, 2010-09-13 09:51, pirms 14 gadiem
Nu, ja Žigam tiešām tā lieta aizies centrā, tad būs super preikš izlases. Nebūs vairs Rafaļskis jātraucē vai Vitālijs jāmoka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-13 10:31, pirms 14 gadiem
Zhigajevs buutu pelniijis uzslavas tad ,ja buutu izmantojis savu izdeviibu ,guvis vaartus un izglaabis komandu.Luuzerus parasti slavee tikai pretinieku komandas treneris,kaa to arii dara Starkovs,bet itaalis klaniidamies varees iet sezonas beigaas un paspiest Petrovicham roku,un tas buus liels gods vinjam.

     [+] [-]

, 2010-09-13 11:03, pirms 14 gadiem
Žigajevam nav kāds konflikts ar Dzavjetēri? Spēles laikā izskatījās, ka viņš īpaši neklausīja treneri un abi runāja diezgan augstos toņos.

     [+] [-]

, 2010-09-13 11:10, pirms 14 gadiem
Tad lai vaardi paartop darbos un izlaid laukumaa izleses mačos...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-13 11:53, pirms 14 gadiem
15 min atpakalj paskatijos ierakstu vakardienas Skonto-FKV spelei. Mingazova sitiena bridi, Vlasovs atradas pie 11m. atzimes. Logiski, ka pie tadas vartsarga pozicijas un ar tadu trajektoriju raiditu bumbu atsist ir nereali. Ta ka kljuda, kaut neliela, bet no Vlasova puses bija.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-13 12:13, pirms 14 gadiem
>>>kasparello9
Vlasovs nav slikts vaartsargs,tomeer domaaju ,ka shobriid FKV komandai buus probleemas ar 1 vaartsargu,un tieshi izskiroshaas speelees.Par to momentu tev taisniiba.

     [+] [-]

, 2010-09-13 17:37, pirms 14 gadiem
Jā, Žigajevs pelnījis komplimentus. Lieliska sezona viņam. Cerams tiks biežāk pie spēles laikā izlasē. Pie tam viņa pozīcija FKV ir tā, kurā šobrīd ir problēmas Latvijas izlasei. Varbūt šis ir īstais risinājums? Derētu Starkovam pamēģināt.

     [+] [-]

, 2010-09-13 17:50, pirms 14 gadiem
ko tad tu vinu marineji uz rezervistu solina spele pret Maltu?